Hirdetés

A városvezetés a Stuttgartban megrendezett Urban Future konferencián építette tovább a „100 város” program sikeres lebonyolításához elengedhetetlen kapcsolatait.

Június 21. és 23. között rendezték meg Stuttgartban az idei Urban Future konferenciát, Európa legnagyobb és egyik legfontosabb fenntarthatósági találkozóját, amelyre az Európai Bizottság által koordinált „100 város” programba beválasztott Pécset is meghívták. Mint ismert, a program városait – így tehát Pécset is – olyan kísérleti és innovációs központokká tennék, amelyek példáit és jó gyakorlatait valamennyi európai város átveheti és adaptálhatja 2050-ig, a klímasemlegesség megvalósításának nemzetközi határidejéig.

A stuttgarti konferencia ebben a törekvésben egy újabb előrelépést jelent, a találkozón ugyanis a városvezetés folytathatta annak a kapcsolati hálónak a kiépítését, amely szükséges ahhoz, hogy Pécs „100 város” programban tett vállalásait teljesíteni tudja – mondta lapunknak az eseményen részt vevő Ruzsa Csaba alpolgármester.

Ruzsa Csaba és Varga Péter, az önkormányzat gazdaságfejlesztési főosztályának vezetője a konferencián

– A zöld átállás érdekében tárgyaltunk többek között a Mercedesszel, a Boschsal, és több más olyan ipari céggel is, akik jelen voltak a konferencián. A „100 város” program több résztvevője is meghívást kapott a konferenciára, velük is egyeztettünk mindazokról a tényezőkről, amelyek az uniós projektek sikeres lebonyolításához szükségesek. Továbbá megismertünk több, nagyvárosok által indított szakmai jó gyakorlatot is, például az e-buszokra történő átállással, az esővízgyűjtéssel és közlekedési kérdésekkel kapcsolatosan – mondta az alpolgármester.

Hirdetés