8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletBegördült a Mecsek Rallye a Széchenyi térre

Begördült a Mecsek Rallye a Széchenyi térre

Az 56. Mecsek Rallye ma délelőtt már elstartolt az első gyorsasági szakaszokkal, délután pedig már Pécs központjába gördült a 200-nál is több versenyautó, a hivatalos rajtceremóniára.

A különböző kategóriák versenygépei a délután folyamán szinte folyamatosan érkeztek a Széchenyi téren álló pódiumhoz, de a legnagyobb tömeg kétség kívül akkor gyűlt össze, amikor az ORB mezőnye érkezett a térre fél 6 környékén.

Az 56. Mecsek Rallye-t ekkor nyitotta meg hivatalosan is Péterffy Attila, Pécs polgármestere, és Őry Tamás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség alelnöke.

Péterffy Attila, és mögötte Őry Tamás

– Nem túlzás, hogy ezekben a napokban Pécs lett a ralli hazai fővárosa. Láthatóan hatalmas az érdeklődés, és a készülődést valaki még kicsit túlzásba is vitte, hiszen hazavitte a Ranga László út jelzőtáblát Remeterétről – kezdte beszédét Péterffy Attila. – A táblát természetsen pótoltuk, de azért nem biztatok arra senkit, hogy hasonló módon fejezze ki az autósport iránti elköteleződését. Ez a közjáték is jelzi azonban, hogy Pécs mennyire rajong az autóversenyzésért. Idén már 56. alakalommal rendezzük meg a Mecsek Rallye-t, ami így Magyarország legnagyobb hagyománnyal bíró autósport-rendezvénye.

A polgármester két nevet is kiemelt, amelyet szerinte meg kell említeni, ha a rali Pécsre érkezik. Ranga László, a város leghíresebb, és legjobb autóversneyzője volt, Jelen István pedig halála előtt 30 éven át volt a Mecsek Rallye főszervezője, neki is köszönhető, hogy európai hírűvé vált a verseny.

– Az MNASZ nevében köszönöm polgármester úrnak és Pécsnek, hogy ilyen nagyszerű házigazdája a Mecsek Rallye-nak, ami az ORB egyik legikonikusabb rendezvénye – mondta el köszöntőjében Őry Tamás. – Én magam is többször vettem részt rajta nézőként és versenyzőként is nagyon szeretem.

A beszédek után pedig már valóban minden a gépcsodákról szólt, az ORB versenyzői gurultak egymás után a városháza előtt felállított dobogóra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő