Hirdetés

Az újszülöttek ellátásához szükséges eszközökből összeállított csomagokat osztanak idén is a rászoruló pécsi családoknak, így segítve őket, hogy az első pár hónap nehézségeivel könnyebben megbirkózzanak.

Ruhákkal, tisztálkodási szerekkel, cumikkal és pelenkákkal megpakolt dobozok sorakoztak az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ (ECSGYK) Anikó utcai központjában. A csomagokat a pécsi önkormányzat ajánlotta fel, és állította össze úgy, hogy azok szinte minden olyan holmit tartalmazzak, amelynek a baba és a mama is nagy hasznát veszi az első pár hónapban. Ebből kifolyólag az adományokat azok a rászoruló családok vagy egyedülálló szülők kapják, akik a gyermek születése előtt állnak, illetve, ahol újszülött van.

– A csomagok 22 különböző babakelengyét tartalmaznak nagyjából 70-80 ezer forint értékben – fogalmazott Nagy István, az ECSGYK igazgatója. – Minden olyan eszköz megtalálható bennük, amelyekre a csecsemők 5-6 hónapos koráig szükség van.

Az év során összesen 200 csomag talál gazdára, amelyet nemcsak az Anikó utcában, hanem a szolgálat két másik telephelyén – Uránvárosban és Meszesen – is osztani fognak. Annak érdekében, hogy a segítség minél több nélkülözőhöz eljusson, az ECSGYK a Pécsimami Közhasznú Egyesülettel is együttműködik. Az adományból így olyanok is részesülhetnek, akik valamilyen oknál fogva a családsegítő szolgálattal nincsenek közvetlen kapcsolatban, az egyesület látókörébe viszont beletartoznak.

Péterffy Attila polgármestertől megtudtuk, hogy az önkormányzat már három éve támogatja ilyen módon a rászorulókat. A városvezető reményét fejezte ki, hogy az összeállított csomagok segítenek áthidalni a családoknak a gyermek születése utáni az első pár hónap kihívásait.

Hirdetés