13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírek3 símaszkos siheder késsel rabolt ki többeket a pécsi éjszakában

3 símaszkos siheder késsel rabolt ki többeket a pécsi éjszakában

A rendőrök a beszerzett információk alapján két órán belül Pécsett, a Zsolnay úton elfogták az elkövetéssel gyanúsítható fiatalokat, egy  18 éves pécsi nőt, valamint egy 14 éves fazekasbodai és egy 15 éves pécsi fiút – írja a Police.hu.

FRISSÍTVE (május 23.):

A Pécsi Járásbíróság május 23-án elrendelte egy fiatal nő és két fiatalkorú fiú letartóztatását egy hónapra négy rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, melyből két rendbeli kísérlet; csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége és okirattal visszaélés vétsége alapos gyanúja miatt.

A törvényszék közleményét ide kattintva lehet elolvasni.


Korábban írtuk:
  • A rendőrségre először arról érkezett bejelentés, hogy május 20-án 22 óra körül, a Légszeszgyár utcában símaszkban hárman körbevettek egy férfit, majd egyikőjük egy késsel a kezében követelte, hogy adja át az értékeit. A sértett átadta a telefonját, a társaság pedig elhagyta a helyszínt.
  • Nem sokkal később arról érkezett bejelentés, hogy 22 óra 30 perc körül egy nőt hárman megállítottak a Munkácsy Mihály utcában, egy késsel fenyegetve követelték az értékeit, majd a nő kezéből kitépték a mobiltelefonját. A telefon tokjában benne volt a sértett személyazonosító igazolványa, valamint a bankkártyája is.
  • Tizenöt perccel később arról érkezett bejelentés, hogy ugyanabban az utcában egy pártól hasonló módon követelték az értékeiket, azonban ők nem adtak át semmit, az elkövetők pedig elszaladtak.
  • Az éjszaka során, május 21-én 0 óra 45 perckor a Kodály Zoltán utcában lépett oda a társaság egy nőhöz, majd szintén egy késsel fenyegetve követelték a nőtől, hogy adja át értékeit, a társaság egyik tagja pedig le is fújta valamilyen sprével. A sértett ettől hátrálni kezdett, elesett, és eltörött a karja.

A rendőrök két órán belül Pécsett elfogták az elkövetéssel gyanúsítható fiatalokat, lefoglalták tőlük az elkövetési eszközöket, az eltulajdonított tárgyakat, valamint a bűncselekmények elkövetésekor viselt ruházatukat is.

A gyanúsítotti kihallgatáson mindhárman beismerték a bűncselekmények elkövetését.

A rendőrök őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ellenük két rendbeli felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás elkövetése, továbbá két rendbeli felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás kísérlete, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés, okirattal visszaélés, valamint csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő