29 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapSportLabdaSzép győzelemmel zárta a csúnya tavaszt a PMFC

Szép győzelemmel zárta a csúnya tavaszt a PMFC

Bár a helyezések szempontjából tétje már nem volt a PMFC–Dorog bajnokinak, a hazaiak nagyon szerettek volna szépen búcsúzni szurkolóiktól, ami végül sikerült is, hiszen magabiztos, három gólos sikert arattak a bajokság zárómeccsén.

Nem lehet azt állítani, hogy a PMFC Dorog elleni szezonzáró mérkőzése megmozgatta a pécsi drukkereket, alig ötszázan verődtek ugyanis össze a csörtére a Stadion utcában. És bizony sajnálhatta is, aki kihagyta a meccset, vagy akár csak lemaradt az első tíz percről, ugyanis éppen ennyi idő kellett ahhoz a Munkásnak, hogy megszerezze a vezetést a sereghajtó ellen. Egy szép támadás végén Svedyuk az alapvonalról lőtt erőből középre, ahol az érkező Tóth-Gábornak alig egy méterről kellett a hálóba passzolnia. A meccset figyelő újságíró kollégákkal meg is állapodtunk abban, hogy az bizony kerek 80 centiméteres távolság volt.

Sajnos bőven volt idő a centimétereken pörögni, a pályán ugyanis alig-alig történt érdemleges esemény az első félidőben. A PMFC, mintha szépen visszaállt volna az 1-0-s előny birtokában – kicsiit olyna volt, mintha komoly tétre játszottak volna a felek. Pedig tétről szó sem volt, hiszen a Dorog már kiesett, a Pécs pedig mindenképp a hetedik helyen zárta a bajnokságot. A szurkolók így joggal vártak támadó focit és szép megoldásokat. A legszebbet azonban – persze a gólon kívül – a vendégek szállították, Szerencsi 26 méteres szabadrúgása ugyanis hatalmasat csattant a felső lécen, Helesfay szerencséjére azonban onnan a gólvonal elé pattant végül. A szünet előtt még Svedyuk előtt adódott egy nagy helyzet, de azt végül elpuskázta.

A Dorog vezetőedzője hármat is cserélt a szünetben, ami meg is tette a hatását, hiszen rögtön két nagy vendégrohammal kezdődött a második félidő. Gól nem született ugyan ebből, de azért intő jel volt a PMFC számára. Jött is egy jó tíz perces üresjárat, amikor a legizgalmasabb esemény a stadionban a szotyihéjak jól kivehető pattogása volt, mígnem az 58. percben egy előrevágott labdára Szabó startolt remekül és futott le mindenkit, mielőtt szép gólt lőtt! A második bekapott meg is zavarta a dorogiakat, alig két perccel később ugyanis jött az újabb PMFC-találat, ezúttal Kocsis révén.

Ez pedig lényegében minden érdemi kérdés végén kiegyenesítette a kérdőjelet. A hajrában még akadt egy-két lehetősége a PMFC-nek, hogy még szebbé tegye a szezonzárót, de Kövesdi és Harsányi is rontott nagy helyzetben, így maradt a 3-0.

Ezzel a PMFC számára véget ért az igen felemás bajnokság. Azt követően ugyanis, hogy a téli szünetben még feljutó helyen állt Weitner Ádám együttese, végül épp most, a Dorog ellen sikerült megszereznie első hazai győzelmét a tavasszal, és végzett így a tabella hetedik helyén.

 

PMFC–Dorog 3-0 (1-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 38. forduló. Pécs, 500 néző. V.: Molnár Attila (Vörös, Bertalan).
PMFC: Helesfay – Svedyuk (Miklós P., 83.), Pejovics, Krausz, Majnovics – Terbe, Kesztyűs – Bukovics (Kövesdi, 55.), Kocsis (Kártik, 83.), Szabó M. (Harsányi, 73.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.
Dorog: Tulipán – Barna (Nagyházi, 63.), Hesz, Gyurácz, Preklet (Kovács O., 73.), Papp Máté – Lénárt, Szerencsi – Krunc (Selmeci, 46.), Vígh (Magyari, 46.), Papp Marcell (Szedlár, 46.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólok: Tóth-Gábor (10.), Szabó M. (58.), Kocsis (61.).

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő