Elektromos autók, a villamosenergia-hálózat és az energetikai audit kapcsolata

Hirdetés

Vajon mi közös lehet az elektromos autókban, a villamosenergia-hálózatban és egy energetikai auditban? A közös pont az energia, melyet érdemes kicsit közelebbről megvizsgálni. Így láthatjuk, miként hozhatjuk ki ebből a fenti három dologból összehangoltan a legtöbbet.

Miért jó egy energetikai audit?

Talán még sohasem voltak olyan fontosak az energetikai beruházások, mint ma. Az utóbbi időben jelentősen megnőttek az energiaárak, így a felhasználást redukáló minden változás jelentős kiadáscsökkentést is jelent. Épp ezért fontos felkeresni olyan kiváló szakembereket, mint akik az EnergyHub cégcsoportnál is dolgoznak, akik elvégzik az energetikai auditot.

Eredményképpen megkapjuk a cégünk aktuális állapotát energetikai szempontból. Az átfogó aktuális kép során megtudjuk, milyen és mekkora energiaköltségeink vannak, és mindez miként csökkenthető, mekkora beruházás által.

Nemcsak tippeket kapunk, hanem beruházási tervet is, mely az aktuális helyzetből kiindulva a kívánatos állapotig megtervezve tartalmaz mindent. Természetesen nemcsak egy általános anyagról, hanem a cégünkre szabott tervről beszélünk.

Ha elvégezzük a megtervezett beruházásokat és fejlesztéseket, akkor jelentősen tudjuk javítani cégünk energiafelhasználását. Ezzel rentábilisabbá válunk már rövid távon is.

Elektromos autók a vállalkozásunkban?

Egyre népszerűbbek az elektromos autók. Bár még jelentősen magasabb vételáruk van a robbanómotoros társaikhoz képest, hamar ledolgozzák ezt a hátrányt. Gondoljunk csak arra, hogy akár napelemről is tudjuk őket tölteni. De mellettük szól a minimális karbantartási és szervizköltség is.

Egy céges flotta felépítése vagy épp cseréje esetén a fenti előnyök elég meggyőzőek. Emellett számos országban vannak különböző támogatások és kedvezmények, melyek szintén előtérbe helyezik az elektromos autókat egy beszerzés során.

Elektromos autók és a villamosenergia-hálózat

Villamosenergia-hálózat szempontjából is komoly hatásuk lehet ezeknek a járműveknek és a bennük található akkumulátoroknak. Hatalmas tárolási kapacitás található bennük, mely felhasználható lehet arra is, hogy a plusz energiát tárolják, de plusz energiát is biztosíthatnak, ha arra van szükség.

A villamosenergia-hálózat Európában nemcsak a forrástól a fogyasztóig van összekötve, hanem az országok között is. Ennek oka, hogy így sokkal stabilabb a hálózati ellátásbiztonság. Az is gond, ha túl kevés, de az is, ha túl sok az energiatermelés. A hálózat egyensúlyban tartása folyamatos munkát igényel.

Bár még teljesen kiforrott megoldás nincs, az elektromos autók kiválóan alkalmasak lesznek a jövőben arra, hogy szabályozni tudjuk a hálózatot. Akár fogyasztással, akár visszatöltéssel.

Egy energetikai audit rámutathat, hogy egy elektromosautó-flottát miként tudunk összehangolni a napelemes rendszerrel. Ez pedig a jövőben akár nullára is csökkentheti a fenntartási költségeinket, ha olyan rendszert vezetnek be, mely során beszállhatunk a hálózat stabilizálásába.

(x)

Hirdetés