5 hét, 6 csapat, több mint 5 millió forintnyi adomány – ez volt a Swimathon 2022

Hirdetés

Lezárult a Pécsi Közösségi Alapítvány (PKA) idei Swimathon kampánya, melynek során 5 héten át gyűjtöttek 6 csapat követei adományokat. 

A PKA idén már harmadik alkalommal szervezte meg a „Swimathon” című adománygyűjtő kampányt, melynek során helyi civil szervezeteket támogathattunk október 15-étől kezdve, nagykövetek segítségével. Hogy pontosan kiket, azt ebben a cikkben mutattuk meg. 

Az akció zárásaként november 12-én volt egy „Örömcsobbanás” a pécsi Hullámfürdőben.

A PKA közleménye szerint összesen 5.327.262 forint gyűlt össze a 6 csapatnak: a PÉCSI SOS ÉLET Telefonszolgálat 2.225.000 forintos telefonszámla-hozzájárulást kampányolt össze, az Élmény Tár 944.005 forintból új mentorokat kereshet támogatott gyerkőcei mellé, a Pécsi Közösségi Alapítvány 755.957 forintból újult erővel vághat bele a jövő évi adománygyűjtő programok megszervezésébe, a Pécs Bike Maffia 631 ezer forintból zöldség-gyümölcspakkal egészítheti ki a melegétel-szállítmányukat, amelyet a pécsi rászorulókhoz szállítanak, a Pécsi Flamenco Egyesület 457.500 forinttal vághat bele a Flamenco Világnap és egy izgalmas nyári tábor megszervezésébe, a Drukker Közösségi Nyomdaműhely 313.800 forintja pedig egy szép, új műhely megteremtését fogja szolgálni – írták a szervezők.

Néhány fotó az örömteli eseményről:

Képek: Rafa-Gyovai Attila

Hirdetés