5 szuper program a hétvégére, nem csak gyerekeknek!

Hirdetés

Ha május utolsó hétvégéje, akkor gyereknap! A város tele lesz remek programokkal az izgő-mozgó kicsiknek, de olyannyira jó események lesznek felnőtteknek is, hogy kénytelenek voltunk egy „18 pluszos” ajánlót is összeállítani a hétvégére. Íme!

Ahol az ország legütősebb épített motorjai is megfordulnak

A Vince utcában található Létra udvar idén is megtelik jobbnál jobb épített motorokkal, motorépítő szakikkal, finom hamburgerekkel, pécsi sörrel és kellemes ütemekkel. A szervezők idén is készülnek motoros túrával, mely a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet legszebb pontjait szeli át, de csak a zenéért is érdemes lesz részt venni május 25-én az eseményen, ugyanis a The Allreadies, és a D.O.G., azaz a Delusions Of Grandeur is a húrokba csap, a levezetést pedig Zsigabá tartja majd.

Esemény itt!


Ahol az egész város együtt fut fel a „világ tetejére”

Igazi futóünnep várja május utolsó szombatján a sportolni vágyókat Pécsett, május 25-én rendezik ugyanis a Városvédő Tüke-futást és a Misina-csúcstámadás futóversenyt. Az esemény keretében immár hatodik alkalommal teljesíthetik a vállalkozó szelleműek a Széchenyi tértől a tv-toronyig kacskaringózó, 9,3 kilométeres távot a Misina-csúcstámadáson rajthoz állók, a Városvédő Tüke-futáson pedig egy 3,2 kilométeres belvárosi távot kell lefutniuk a sportolóknak.

Esemény itt!


Amikor minden titkos pécsi udvar kinyílik

Május 25-én idén harmadik alkalommal megnyílnak a titkos, pécsi belső udvarok kapui. A programok a megnyílt hét udvarban kapnak helyet, melyeket különböző tematikák szerint délelőtt 10 órától este fél 10-ig látogathatnak majd a kíváncsi vendégek. Így a Civil és közösségi udvarban például környezettudatos újrahasznosító foglalkozások lesznek, Gajcsi Blanka ötvösművész udvarában lesz jazzkoncert, a Baranya Megyei Levéltár udvarában langallót ehetünk és jógázhatunk, de készíthetünk bauhaus-szendvicseket is a Modern Magyar Képtár udvarában.

Esemény itt!

Ahol kényeztetheted az ízlelőbimbóidat

A Kiskastély Vendéglő május 25-én szombaton átalakul, és helyt ad az első bólyi gasztropikniknek, ahol olyan ízélményben lehet részed, mint még soha! 11.00–20.00-ig kóstolhatunk fenomenális kávékat, díjnyertes BBQ- és grillételeket, kistermelői, kézműves sajtokat, eredeti olasz olívabogyókat és olívaolajat, de tanulhatunk kiflit készíteni és bepillantást nyerhetünk a kovászos kenyér titkaiba is. A belépés ingyenes, a kulináris élmény garantált.

Esemény itt!


Ahol élő e-sportverseny, VR-terem, gamer-versenyek, és drónos akadályverseny is lesz

Május 25-én, a Zsolnay-negyedben nemcsak a kockáknak marad tátva a szájuk, ugyanis az idei leginnovatívabb pécsi gamer-esemény, az első pécsi Gamerzone – Játechtér show-n olyan izgalmas programok lesznek, mint például élő e-sportverseny híres, nemzetközi részvevőkkel, VR-terem kipróbálható szemüvegekkel, konzolos játékok, gamer versenyek, Youtuber meet & greet és drónos akadályverseny is. Az E78 termében 9 órától várják az érdeklődőket szombaton.

Esemény itt!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét