Hirdetés

Rohanós, sűrű, de kuckózós hónap a december. A város csordultig van karácsonyi programokkal, a változatos ünnepi koncertek és bulik pedig gondoskodnak róla, hogy ne a takaró alatt töltsd a hétvégéidet. Ha nehezen szűröd ki a temérdek esemény közül a legjobbakat, segítünk. Mutatunk 9 dolgot, amit nem szabad kihagynod decemberben.

Kapcsolj ki a haverínákkal Lánczos Sanyinál

Lánczos Sanyi gasztrostúdiójában csodák születnek, ezt tudja, aki már volt ott. A pécsi séf nemcsak tuti fogásokat mutat, amiket kamatoztathatsz a konyhában, decemberben ehető ajándékokat is készíthetsz nála. Ha csak kikapcsolnál, menjetek el barátnőkkel bejgli készítő workshopjára, vagy tanuljatok meg gourmet vacsorát készíteni az ünnepekre.

Mikor? December 6, 12, 13, 18
Részletek itt!

Csússz egyet a pécsi jégpályán

Abban biztosak vagyunk, hogy nem telt el tősgyökeres pécsi gyerekkor koripályás szombat esték nélkül. Elevenítsd fel a jégpályás hétvégéket, és menj el egyet csúszni! A Pécsi Műjégpálya november 26-tól a megszokott nyitvatartással üzemel, tehát hétköznapokon és hétvégéken délutánonként is várja a korcsolyázni vágyókat.

Részletek itt! 

Ugorj le a térre egy illatozó forralt borra

Felcsendült az első ünnepi dallam, meggyúltak a fények a mindenki karácsonyfáján és kellemes forralt bor és kürtőskalács aromákba burkolózott a Széchenyi tér. November 29-én megnyitotta a kapuit a IX. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár, ami minden helyi szívét megdobogtatja. Ha szereted a karácsonyi időszakot, akkor azért, ha meg nem, akkor azért menj ki a térre!

Mikor? November 29. – december 23.
Részletek itt!

Tedd szebbé a rászorulók karácsonyát

Pécsett nagy hagyománya van az adakozásnak. Az ünnepek közeledtével sokan jótékonykodnak, ez az adománygyűjtő akciók számából is szépen látszik. Legyenek azok rászoruló emberek, beteg, vagy család nélkül maradt gyermekek, vagy bajba jutott állatok, számos kezdeményezés közül választhatsz, ha szeretnél jót tenni.

Részletek itt!

Kacagj nagyokat Rudolf Péter legújabb rendezésén

A Pécsi Nemzeti Színház decemberben műsorra tűzött összművészeti vihoráncán, Az úrhatnám polgáron a térdedet fogod verdesni. A borzalmas, szerethető szánalmas és mulatságos drámát Molière tollából, Köles Ferenc főszereplésében, Rudolf Péter rendezésében nézheted meg Pécsett.

Mikor? December 6, 7, 13, 14, 15, 28, 29
Részletek itt!

Tudd meg az eozin titkát a téli napforduló idején!

A legenda szerint a december 21-i téli napforduló idején beáramló fényben feltárul az eozin titka. Ha nem hiszed, járj utána, hiszen a mauzóleumot és rejtélyét ezen a napon szakértők segítségével járhatod be! A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges, de biztos ami biztos, vegyél jegyet előre.

Mikor? December 20, 21, 22
Részletek itt!

Tombolj a kedvenc Halott Pénz dalaidra

Jubileumi évzáró koncert nincs Pécs nélkül, év végi banzáj pedig nincs Halott Pénz nélkül. Idén a Sportcsarnokból dobnak csókot 2019-nek a srácok, és téged is szeretettel várnak. Siess, nehogy lemaradj a jegyvásárlásról. A koncert december 26-án lesz a Sportcsarnokban. Otthon ünnepelni? Na még mit nem!

Mikor? December 26.
Részletek itt!

Csápolj az ötödik pécsi Winterfesten!

Évek óta teltházzal dübörögnek a pécsi Winterfest koncertek, és a zenei felhozatal alapján ez idén sem lesz másképp. Trubics Zorán az ötödik Winterfesten olyan sztárokat hoz el, mint Halid Bešlić, Zséda, Presser Gábor, a Csík Zenekar vagy a Neoton Família. A koncertek három különböző helyszínen, de ugyanazzal a lehengerlő hangulattal zajlanak majd. Ne hagyd ki!

Mikor? December 19-30.

Nézd meg a város legjobb vasait!

A pécsi Oldtimer Club idén szilveszter napján is összetrombitálja a régió legidősebb járműveit. Tudjuk mind, öreg róka nem vén róka, a Széchenyi téren összeboronálódó autókat nézegetve még neked is le fog esni az állad. Érthető módon, csak száraz idő esetén tartják meg az eseményt, úgyhogy tessék néhány imát elmormolni Holle anyóhoz.

Mikor? December 29.
Részletek itt!

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét