19 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaNeten is kaphatunk helyet a rendelőbe

Neten is kaphatunk helyet a rendelőbe

Mácsainé Németh Erzsébet főigazgató szerint ősztől akár minden szakrendelésre kaphatunk időpontot interneten is, s a rendelőintézetek céljai között szerepel a Veress Endre utcai egység komplett felújítása is.
Mint ismert, Mácsainé Németh Erzsébet személyében nemrégiben új főigazgatót nevezett ki a pécsi önkormányzat a megyeszékhely szakrendeléseit működtető Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) élére. Az új vezető a jövőt illetően több, pályázati forrásból megvalósuló fejlesztést remél, s arra törekszik, hogy minél jobb kiszolgálásban részesüljenek a betegek.

Az egyik, időben legközelebbi fejlesztés eredményeként például várhatóan már ősztől a rendelők internetes oldalán (eeipecs.hu) bárki bejelentkezhet, időpontot kérhet a szakrendelésekre. A főigazgató elmondta: mindezzel a sorban állástól, a hosszas várakozásoktól szeretnék megkímélni a betegeket.

Sokan ugyanis még ma is közvetlenül a rendelőt keresik fel, s előfordul, hogy órákig várnak a sorukra. Az internetes foglalással a beteg azonban pontosan látja, hogy adott rendelésen várhatóan mikor lesz üresedés, így szinte percre pontosan, akár hetekkel előre be tudja illeszteni a tervezett konzultációt.

Az EEI a következő hónapokban ennél is nagyobb dobásra készül, hiszen rendelkezésre állnak a Veress Endre utcai rendelőintézet komplex felújítására vonatkozó tervek. Ahogy a félmilliárd forintból felújított, s eszközeiben is modernizált Lánc utcai egységhez hasonló rekonstrukció akkor indulhat el, ha a kormány kiírja az ehhez szükséges, uniós finanszírozású pályázatot. Az ígéretek szerint erre jó esély van, s mivel az EEI felkészült az indulásra, egy pillanat alatt be tudja adni igényét a támogatásra.

Ismert: a Lánc utcában tavaly egy másfél esztendős beruházással korszerű beteghívó rendszert építettek, akadálymentessé tették az épületet, korszerűsítették a fűtőrendszert, a villamos hálózatot. Emellett nyílászárókat cseréltek, rendelőket újítottak fel, s átfogó informatikai fejlesztést hajtottak végre, s 140 millió forint felhasználásával az eszközpark jó részét is lecserélték. A költségek legnagyobb részét az Európai Unió állta.

Szintén pályázati forrásból egy Egészségfejlesztési Irodát is létrehoznának az EEI keretein belül. A jövő év elejére már működő egység céljai között szerepel, hogy egészségnapok, sportnapok, bemutatók szervezésével segítse elő a betegségek megelőzését, s nyújtson segítséget a megelőzésben.

A főigazgató tervei szerint szintén ezen iroda keretein belül a nyitva tartási idő alatt folyamatosan szerveznek majd ingyen konzultációkat az egyes szakterületek. Így bizonyos napokon dietetikus, radiológus, szemész, fogorvos, belgyógyász, tüdőgyógyász várja az érdeklődők kérdéseit, s ad szakmai, életviteli, orvosi tanácsokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő