16 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálMégis nyitva lesznek vasárnap

Mégis nyitva lesznek vasárnap

Mégis nyitva lesznek az üzletek vasárnap! Egyelőre ugyan csak húsvét előtti vasárnap, de annak, aki már nagyon hiányolta a vasárnapi bevásárlás hamisítatlan hangulatát, a közelgő ünnep nem csak Jézus feltámadása miatt lesz magasztos.

Csupán két hét telt el a vasárnapi nyitvatartási tilalom életbe lépése óta, de már nyakunkon az első olyan vasárnap, amikor végre aznap is elintézhetjük a hétvégi bevásárlást. Az üzleteknek ugyanis a törvény szerint lehetőségük van arra, hogy évente öt vasárnap nyitva legyenek. Értelemszerűen a legtöbb üzlet ezt a lehetőséget ünnepnapokra (főleg adventre) tartogatják.

Végre vásárolhatunk vasárnap is
Végre vásárolhatunk vasárnap is

[box title=”A következő üzletek lesznek nyitva húsvét előtti vasárnap”]A Tesco, a Metro, a Lidl, és Penny mellett a minden vasárnap nyitva tartó Pécs Pláza is várja a vásárlókat üzleteivel, ételudvarával, és persze a mozival. [/box]

Az, hogy a Media Markt, vagy a DM és a Rossmann kinyit-e vasárnap, egyelőre még nem eldöntött – legalábbis nem derül ki a honlapjukról -, de reméljük a legjobbakat.

Eközben Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy 4 millió magyar munkavállalóból jelenleg vasárnap még mindig dolgozik 1 millió, amit túl soknak tart. Ezért tehát olyan újabb lépéseket fontolgatnak, melyeknek köszönhetően tovább csökken a vasárnap is dolgozók száma.

Ugyanis a szolgáltatásban és a folyamatos munkavégzést igénylő üzemekben a kivételek – akik húzzák az igát vasárnap is – nem pihenhetnek a hét utolsó napján. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője példának a kohóban dolgozókat hozta fel, de megemlítette a rendőröket az újságírókat, a mentőket, és a politikusokat is, akiknek dolgozniuk kell vasárnap. Az, hogy mégis hogyan akarják elérni a szabad vasárnapot, homály fedi.

Mint azt megírtuk, a nagy üzletek nagy része ugyan zárva lesz vasárnap, de az árufeltöltést – így vagy úgy -, vásárlókkal vagy anélkül megteszik. Ráadásul több dolgozóval, vasárnap éjszaka.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő