12 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészekVisszaszámlálás indul: készüljön az adventi naptár!

Visszaszámlálás indul: készüljön az adventi naptár!

Jövő héten fordítanunk kell egyet a naptáron, hiszen beköszönt a december, és ezzel együtt kezdetét veszi a karácsonyi készülődés. Vagyis – ha nem a boltban szeretnénk megvásárolni a kész adventi kalendáriumokat – lassan nem árt alapanyagok után néznünk.

Persze azzal sincs semmi baj, ha a bolti csokinaptárat választjuk, de ha van egy kis időnk, akkor kétségtelenül szórakoztatóbb saját kezűleg elkészíteni az ünnep egyik kötelező kellékét. A 24 naposra kalibrált kalendárium egyébként sem csak a kicsik örülnek, párunknak, barátnőnknek, de ha elég elvetemültek vagyunk akár munkatársainknak is készíthetünk egyet-egyet.

Egyszerű, és nagyszerű

Borzasztó könnyű kis papír táskákat, esetleg anyag szütyőket egy vállfára vagy egy szép faágra akasztani, ugye? Hát eláruljuk, így is készülhet adventi naptár! Tényleg nem kell túllihegni a dolgot. Az ízléses összevisszaság nagyon stílusos tud lenni, bátran variáljuk a különböző anyagokat, csak a színek kombinálásával vigyázzunk. A tasakokba pedig mehetnek az édességek vagy apró ajándékok.

adventi naptár

[su_note note_color=”#b1d58d”]

A mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt az 1900-as években. Az ötletet a kisfia, Gerhard adta, aki minden nap megkérdezte tőle még hány nap van karácsonyig? Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 darab, kétszárnyú ablakokat vágott egy kartonra, egy másik papírlapra minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, a napról napra fogyó meglepetés pedig jelezte neki, hogy már nem sokat kell aludnia a Jézuska érkezéséig.

Gerhard később felnőtté válva üzleti vállalkozásban kezdte gyártani az adventi naptárakat. Az első csokoládét rejtő kalendáriumnak nagy sikere lett, így egyértelmű volt, hogy ünnepi termékké növi ki magát.[/su_note]

Csoki helyett üzenet

Az adventi várakozásnak nem muszáj mindenképpen a cukorhegyekről szólnia, akkor sem, ha kisgyerek van a családban. Az apróságokat is jó rávezetni arra, hogy nem csak a finomság vagy a játék tekinthető meglepetésnek, egy dallal, egy fotóval vagy néhány vicces sorral is ráhangolódhatunk az ünnepekre. Alább olyan naptárötleteket gyűjtöttünk össze, ahol az adventi üzeneteké a főszerep, nem pedig a csokimikulásoké.

Nem kell hozzájuk más csak néhány papír boríték, akár különböző méretű és stílusú, és egy tábla, amire ráerősíthetjük a felszámozott borítékokat. Ennél valamivel nagyobb kreativitást igényel, hogy kitaláljunk 24 napra elegendő üzenetet (esetleg humoros feladatot), amivel megörvendeztethetjük a családot.

adventi naptár

Doboz, doboz hátán

Hogy mit teszünk bele, az már a mi dolgunk, de tény, hogy kiürült gyufaskatulyából, vagy kisebb dobozokból is remek adventi naptárat készíthetünk. Nagy kedvencünk a tortaállványba rendezett kalendárium. Az egyetlen macerás része, hogy az apró dobozokat darabonként kell becsomagolni, mielőtt vagy miután megtöltjük őket meglepetésekkel.

adventi naptár

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő