22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálKülönös árnyékkormány tagja lett a pécsi oktató

Különös árnyékkormány tagja lett a pécsi oktató

A legutóbb pécsi egyetemistákat burkoltan megfenyegető, a PTE-n oktató Mellár Tamás ezúttal egy nagyon illusztris társaság tagja lett. A magát muszáj-Herkulesnek tartó civil-politikus ugyanis egy olyan csoport munkájában vesz részt, amit a rendszerváltás előtt az elhárításnál dolgozó, volt MSZP-s miniszter vezet. 

Mellár Tamást az elmúlt hónapokban már láttuk az MSZP által a szinte mérhetetlen támogatottságú Párbeszédből leigazolt, trágár szavú miniszterelnök-jelölttel, de beszélt arról is, hogy őt a Jobbik elnöke is támogatja – mint kiderült, ez nem igaz –, az Együtt pécsi politikusa szerint pedig a DK embere.

Mellár most egy olyan csapatnak lett a tagja, aminek vezetését az a Balázs Péter vállalta el, akit az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként is szóba hoztak nemrég, aki ez ügyben éppen a pécsi Tóth Bertalan, MSZP-s frakcióvezető állítását cáfolta meg, hozta rendkívül kellemetlen helyzetbe.

A Válasszunk! 2018 (V18) elnevezésű csoportot vezető Balázs Péter a rövid életű Bajnai Gordon-féle kormány minisztere volt. A rendszerváltás előtt, még a kommunista időszakban dolgozott a katonai elhárításnak, és néhány éve úgy nyilatkozott, hogy az „európai integrációról azt tanultuk, hogy ez az imperializmus végvonaglása”.

A csapat tagja az MSZP-s Göncz Kinga mellett az a Raskó György, aki legutóbb még a Momentum Mozgalmat támogatta pénzzel, de azzal a feltétellel, hogy nem szövetkezhetnek az MSZP-vel és a DK-val.

A csoportban helyett kapott Bod Péter Ákos is, akinek a minisztersége alatt egymillió munkahely szűnt meg, amikor pedig jegybank elnök volt, akkor 25 százalékos volt az infláció.

A formáció kiléte ugyanakkor bizonytalan, hiszen a baloldali Népszava szerint nem árnyékkormányról van szó, míg a szintén baloldali Index.hu és a 168 óra is arról írt, hogy a csoport tagjai szerepet vállalnának egy ellenzéki árnyékkormányban.

Mellár kicsit fenyeget is, meg nem is? 

A Pécsi Tudományegyetem közgazdasági karán oktató, és kényszerűségből az otthoni, 650 ezer forintos számítógépén dolgozó Mellár Tamás ugyan üres kézzel érkezett arra az eseményre, amelyet a rászorulók megsegítésére rendeztek meg a pécsi, baranyai szakszervezetek, de ott két fidelitasost számon kért, hogy ha majd nála vizsgáznak, akkor megnézhetik magukat. A professzor szerint ez nem fenyegetés volt, a fiatalok szerint viszont egyértelműen az. A PTE nem lépett az ügyben, mondván, hozzájuk „hivatalos megkeresés nem érkezett”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő