Nagyot blöffölt Mellár, az ellenzékiek Herkulese

A Jobbik sajtóosztálya határozottan cáfolta azt, hogy Mellár Tamást támogatnák jelöltként, miközben múlt héten a pécsi politikus-civil, nyugdíjas közgazdász még arról beszélt, hogy őt még Vona Gábor is támogatja. 

Az önmagát csak “muszáj-Herkulesnek” nevező Mellár Tamás a Liberálisok által szervezett fórumon arról beszélt, hogy ő már tárgyalt Vona Gáborral, a Jobbik elnökével, aki a támogatásáról biztosította. A nyugdíjas közgazdász ugyanis azt szeretné, ha a Fidesz ellenében minden ellenzéki párt mögé állna, hogy le tudják váltani a kormányt. A Jobbik sajtóosztálya azonban cáfolta Mellárt, mondván, szó sincs arról, hogy segítenék az egykoron még ex-fideszes képviselőt, és továbbra is kitartanak saját jelöltjeik mellett, így Fogarasi Gábort és Gyimesi Gábort indítják jövőre a választásokon.

A Jobbiknak nem kell
Mit mondanak a Liberálisok?
Mellár csütörtöki kijelentése – miszerint őt a Jobbik is segíti – kapcsán ugyanakkor kerestük a Liberálisok helyi vezetőjét, Ágoston Andreát, hiszen a Magyar Liberális Párt már korábban is leszögezte, az általuk szélsőjobboldalinak tartott párttal nem közösködnek. Ágoston Andreát többször is megkérdeztük arról, hogy mit szól ahhoz, hogy Mellár a Jobbik és a Magyar Liberális Párt jelöltje is lehet. És azt is szerettük volna megtudni tőle, hogy osztja-e ő is azt a nézetet, amit Kész Zoltán a Liberálisok által szervezett fórumon a Jobbikról mondott, hogy már nem náci párt a Jobbik.

A pécsi liberális vezető elsőre nem reagált, amikor azonban felhívtuk a figyelmét arra, hogyha nem kíván reagálni, akkor nem is határolódik el a Jobbikkal való közösködéstől, Ágoston Andrea azt írta (szó szerinti idézet):

“Ha nem ebben a felháboritó és arrogáns stilusban kérdezne,válaszolnék is. Kiigazttási kérelmemre sem válaszoltak,nem jelentették meg a lapban.Ha úgy gondolom,hogy ebbéli véleményemet pont Önökkel óhajtom megvitatni,rögtön szólok.Addig pedig javaslom,olvassanak sokat,ahelyett,hogy irnának.És ezt ,amit most irtam,kérem,hogy közöljék az elektronikus kiadásban”.

(Korábbi cikkeink ITT és ITT érhetőek el, amelyekben a fenti állítással szemben szerepel Ágoston Andrea véleménye is.)

Megkerestük a párt sajtóosztályát is, hogy tisztázzák, vállalják-e egy olyan jelölt támogatását, akit a Jobbik is segít. A hivatalos álláspont szerint “ahogyan eddig sem, természetesen most sem lehet szó arról, hogy közös jelöltet indítsunk a Jobbikkal. Amennyiben bármelyik jelölt a Jobbik jelöltjeként indul el a választáson, az a Liberálisok részéről tovább nem támogatható“.

Hozzátették: mindazonáltal az továbbra is Mellár Tamás döntése, hogy függetlenként indul-e a választáson, vagy pedig valamilyen párt vagy pártoknak a jelöltjeként.

Hirdetés