Hirdetés

Időskorúak számára szervezett kulturális és szabadidős programokra nyújt támogatást a pécsi önkormányzat. Közleményük szerint az időseknek programot adó, pécsi székhelyű szervezetek 500 ezer forintos támogatásra nyújthatnak be igényt, a rendelkezésre álló keretösszeg idén 10 millió forint.

– Tavaly fogadtuk el a város Idősügyi Koncepcióját, ami rávilágít arra, hogy az aktív időskorúak egyre jobban igénylik a különböző szabadidős és kulturális, illetve oktatási programokat. Annak érdekében, hogy a szépkorúak számára elérhető programkínálat tovább színesedjen Pécsett, az Idősügyi Tanács javaslatára idén egy új pályázat kiírásáról döntöttünk. Ennek keretében kifejezetten idősek számára szervezett közösségépítő rendezvények lebonyolítására lehet pályázni – foglalta össze Nyőgéri Lajos, Pécs szociális területért felelős alpolgármestere.

Támogatási kérelmet a 2018. december 31-e előtt alakult, pécsi székhelyű, és Pécsett idősekkel kapcsolatos tevékenységet folytató szervezetek adhatnak be május 1. és május 31. között. A támogatható tevékenységekre az Idősügyi Tanács tett javaslatot.

Ez alapján klubkeretek között megvalósítható kulturális és szabadidős programokra (például film-, kártya- és társasjátékklubra, kirándulásokra), művelődésre és oktatásra (egyebek közt múzeum- és színházlátogatásra, zenei vagy irodalmi kör működtetésére, informatikai programokra), vagy egészségmegőrző, illetve ismeretterjesztő programokra lehet pályázatot benyújtani. Emellett akadálymentesítésre, kisebb értékű eszközbeszerzésre, illetve a programokhoz kapcsolódó működési jellegű kiadásokra is igényelhető támogatás.

Egy pályázó legfeljebb 500 ezer forintos támogatást kaphat, amit idén év végégig kell felhasználnia. A benyújtott kérelmeket egy szakemberekből álló, 5 fős bíráló bizottság értékeli, az erre a célra fordítható keretösszeg idén 10 millió forint.

Hirdetés