Hirdetés

A korán jött, szokatlanul meleg időjárás beindította a vegetációt, a Biokom NKft. így a megszokottnál korábban kezdte meg a pécsi zöldterületek kaszálását a szebb városkép érdekében.

Bár az áprilisi kisnyárnak egy hidegfront a múlt héten véget vetett, a melegrekordokat döntő időjárás megtette hatását. A növények gyorsan, a szokásosnál hetekkel korábban növekedni kezdtek. Éppen ezért a Biokom is elrendelte Pécsen a kaszálási munkákat.

– A zöldterületek rendbetételét saját erőből és alvállalkozók segítségével oldjuk meg – mondta el lapunknak Meixner Barna, a városüzemeltetési társaság ügyvezetője. – Már két kaszálási körön túl vagyunk, de a harmadikat is megrendeltük.

A nem közterület minősítésű területeken is megkezdték a munkát, de itt ritkábban, a terület elhelyezkedésétől és adottságaitól függően évente 2-4 alkalommal szükséges a nyírás. Március végén a Pécsi Köztemetőben is elkezdték a kaszálást, amely az egyes parcellákban folyamatosan zajlik egészen az őszig.

A Biokomnak pedig van dolga bőven, hiszen Pécsen egy lakosra mintegy 28 négyzetméter gyepfelület jut, ami országos szinten is kiemelkedő. A társaság évente összesen 26-27 négyzetkilométernyi területet kaszál le – ez nagyjából akkora, mint a csendes-óceáni sziget, Tuvalu köztársaság területe, vagy mondhatjuk azt is, hogy egy évben Monaco területének 13-szorosát teszik rendbe.

Hirdetés