14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapAlapértelmezett kategória„Ejj, ráérünk arra még!” Vagy mégsem? – Indul a Termékenységtudatosság hete

„Ejj, ráérünk arra még!” Vagy mégsem? – Indul a Termékenységtudatosság hete

Egyedülálló összefogással valósult meg az edukációs célt szolgáló rendezvénysorozat, a Termékenységtudatosság hete. A roadshow keretében április 25-én tartanak a PTE-n kerekasztal-beszélgetést a témában.

A rendezvénysorozat április 23-tól 27-ig tart majd. Célja, hogy felhívja a Z-generáció figyelmét arra, ez a kérdéskör közelebb van, mint gondolnák, és már ma is sokat tehetnek annak érdekében, hogy később annyi gyermekük születhessen, amennyit szeretnének – írták sajtóközleményükben az esemény szervezői.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóság szakmai védnöksége mellett, az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány és a KétIgen Alapítvány fogott össze, hogy tabudöntögető programsorozattal hívja fel a fiatal párok figyelmét arra, hogy a petefészek nem botoxolható, de a férfiak sem viszik sírba a nemzőképességüket – hívták fel a figyelmet a közleményben.

A roadshow pécsi állomásán 16.30–18.00 óra között Fájdalmas menstruációtól a meddőségig címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést az ÁOK Központi Épület I. emeleti Dékáni Tanácstermében.

Salamon Adrienn, a Női Egészségért Alapítvány elnöke vezetésével dr. Várnagy Ákos, egyetemi docens, szakmai vezető, dr. Bodor Andrea Lili, pszichológus, az Életkör Pszichológiai Műhely alapítója, Inzsöl Júlia, videós tartalomgyártó, valamint dr. Nagy Bernadett, M.D., PhD, egyetemi tanársegéd segítenek jobban megérteni, hogy mikor és miért okozhat az endometriózis, PCOS, mióma meddőséget, és mit tehetnek az érintettek, ha majd egyszer gyermeket szeretnének – számolt be a közlemény a programról.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a megadott QR-kóddal vagy ide kattintva lehet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő