Hirdetés

Városunkban rendezik meg az első kizárólag felnőttek és kiemelten szeniorok számára szervezett táncfesztivált és minősítő versenyt április 27-én. Minden táncrajongónak itt lesz a helye, el is mondjuk, miért!

A PKK Apáczai Művelődési Ház ad otthont április 27-én, szombaton 10.30-tól az I. Pitypang Táncfesztiválnak, mely egyben minősítő verseny is. A Pitypang Művészeti Alapítvány vezetőjétől, a program szervezőjétől, a nívódíjas Markó Évától megtudtuk, az országban egyedülálló eseményről van szó, melyen a fókusz a felnőtt és a szenior korosztályon lesz. Bár hazánkban sok-sok táncverseny és fesztivál létezik, melyre 5 évestől akár 99 éves korig várják a jelentkezőket, olyan rendezvény, melyen kifejezetten az idősebb korosztályt fogadják, eddig nem volt.

– Hatalmas álmom válik valóra jövő szombaton. Végre egy olyan esményen vehetünk részt, ahol a figyelem középpontjában kivételesen a felnőtt és szenior amatőr táncosok állnak majd. Szívügyemmé vált a felnőttoktatás pár éve, próbálom keresni a kapcsolódást más hasonló csoportokkal, egyesületekkel az országban. Bízom a folytatásban, és köszönöm minden lelkes támogatónak, akik az őszi pécsi Swimathon kampányban a fesztivál megvalósulását támogatták! – foglalta össze Markó Éva.

A pécsi táncművész, oktató azt is elárulta, a táncstílusok palettája színes lesz, a klasszikus balettől a folklóron át egészen a kortárs táncokig mgetalálhatnak majd mindent az érdeklődő pécsiek és ide látogatók.

A szervező hangsúlyozza: bár neves zsűri fogja értékelni a fellépők produkcióit, a lényeg mégis az élmény, egymás megismerése és a tánc szeretete lesz.

A zsűri tagjai: Bali Barbara nívódíjas balettmester, mesterpedagogus, szakértő; Pintér Lotti Europass Magyar Táncdíjjal és bronz érdemkereszttel jutalmazott művész; Fejes Ádám, a H.O.R.D.A társulatának alapítója, a MU Terminál művészeti vezetője.

A fesztiválhoz kapcsolódóan két izgalmas programra is invitálják a tánc szerelmeseit: április 27-én a pécsi Pitypang Tánciskolában Hoffman Adrienn hangfürdőt tart 17.00–19.00 között, majd másnap, április 28-án, vasárnap a szervező és a zsűri tagjai kurzusokat tartanak a lelkes táncosoknak és kíváncsi érdeklődőknek. A cím: Perczel u. 8. – regisztráció mindkét eseményre feltétlenül szükséges, ezt a [email protected] címen lehet megtenni.

További részletek itt, itt és itt olvashatók a rendezvényről. Minden nézőt, érdeklődőt várnak!

Hirdetés