19 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapTOPA BAT 60 milliárd forintos beruházása 450 új munkahelyet teremt Pécsen

A BAT 60 milliárd forintos beruházása 450 új munkahelyet teremt Pécsen

A British American Tobacco dohányipari vállalat új központot hoz létre füst nélküli termékek gyártására Pécsen, a körülbelül 60 milliárd forintos beruházás nyomán 450 új munkahely jön létre – jelentette be az MTI tudósítása szerint a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

A minisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter a British American Tobacco új beruházásának bejelentésén aláhúzta, hogy a brit társaság magyarországi fejlesztése nyomán nő a gyártókapacitás, illetve új termékek előállítását is idetelepítik, így Pécs globális gyártóközponttá fog válni a füst nélküli termékek terén. 450 új munkahely jön létre, a 60 milliárd forintos értékével pedig ez az egyik legnagyobb egyszeri beruházás a baranyai vármegyeszékhely történelmében.

Kiemelte, hogy a világ egyik legjelentősebb dohányipari vállalatának számító British American Tobacco már kis híján ezer embernek ad munkát hazánkban, és a most bejelentett beruházással világossá vált, hogy a vállalat hosszú távú stratégiájában Pécsnek a jövőben is rendkívül fontos szerepe lesz.

Usman Zahur, a British American Tobacco közép-európai regionális igazgatója rámutatott, hogy a pécsi egység a füst nélküli alternatívák gyártása terén az egyik fő globális központtá válhat a Magyarországgal immár több mint harminc éve fennálló együttműködésre építve. „Ez a jelentős beruházás fontos lépés a füst nélküli világ megvalósításában, amely jobb alternatívákat kínál a dohányosoknak a cigarettákhoz képest” – jelentette ki. „A befektetés tovább erősíti Magyarország stratégiai fontosságát hosszú távú terveinkben, miszerint 2035-re a bevételeink 50 százalékát már az új kategóriás termékek biztosítják. A gyártókapacitásaink, kiemelve a pécsi központot, kulcsfontosságúak a célunk elérésében” – tette hozzá.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő