Hirdetés

Teljesen megújult és 20 férőhellyel bővült a Hétszínvirág Bölcsőde, így még több gyermek élvezheti a modern körülményeket az intézményben.

A Pákolitz utcai bölcsőde korábban négy csoportszobával működött, és összesen 40 kisgyermeket fogadott. A férőhelyek iránti megnövekedett igény miatt azonban szükségessé vált az intézmény felújítása és bővítése. Az önkormányzat erre a célra nyújtott be még 2020-ban támogatási igényt, amely pozitív elbírálásban részesült, így a munkálatok hamarosan meg is kezdődhettek. A fókuszban mindvégig az állt, hogy a bölcsi felújítása és bővítése a helyi férőhelyigényeknek és a modern kor elvárásainak megfelelően valósuljon meg.

A beruházás nemrég elkészült, a modernizált intézményt a napokban Nyőrégi Lajos alpolgármester, Sajgó György önkormányzati képviselő és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is megtekintette.

Még több hely és modern körülmények várják a kicsiket

A bölcsőde egy 12 fős csoportszobával bővült és a korábbi 4 csoportszoba férőhely kapacitását is egyenként 12 fősre növelték. Az európai uniós beruházásnak köszönhetően így plusz 20 férőhellyel, 60 főre bővült a bölcsődei férőhelyek száma.

A bővítés mellett a fejlesztés részeként az épületet korszerűsítették, valamint a játszóudvar és a bölcsőde bútorzatát is megújították. Az épületet és a környezetet akadálymentesítették, továbbá modernizálták az intézmény konyháját is. A projekt nagyobb része pályázati forrásból valósult meg, de egyes munkafolyamatok finanszírozásával az önkormányzat is hozzájárult a fejlesztéshez.

Hirdetés