30 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapSportKönnyedén elbánt az NKA a Sopronnal

Könnyedén elbánt az NKA a Sopronnal

Az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata közel 30 ponttal győzte le a Sopront az bajnokság 5-8. helyeiért kezdődő rájátszásban.

Az, hogy nem jutott be a négy a közé a bajnokságban az NKA, láthatóan nem szegte kedvét a csapatnak, ami persze nem is meglepő, hiszen újoncként már az is nagy eredmény Csirke Ferenc együttesének, hogy a legjobb nyolc között szerepelhet.

Az 5-8. helyekért elstartoló szakaszt épp ezért nagyon motiváltan, lendületesen kezdte az Akadémia. A Sopronon érződött, hogy legjobb esetben is csak visszafogottan munkált bennük a bizonyítási vágy, aminek meg is itták a levét az első félidőben. Az NKA ugyanis Meleg Gergő nélkül is átrohant ellenfelén az első húsz percben. Az első negyedben még úgy ahogy szoros volt az eredmény, a második tíz percben viszont azt történt a pályán, amit Durmoék akartak. A nagyszünetben vezettek is 20 ponttal.

És bár a harmadik negyed hozott egy kis megtorpanást – főleg támadásban –, a záró felvonásban újra beindult a hazai henger. Ennek végül egy közel 30 pontos NKA-siker lett az eredménye. A két nyert meccsig tartó párharc második felvonása május 1-én, Sopronban következik. Ha ott is ilyen lendülettel lép pályára az Akadémia, nem lehet kérdés, hogy az 5. helyért csatázhat majd a másik párharc győztesével.

NKA Universitas Pécs–Sopron KC 87-59 (23-18, 28-13, 15-19, 21-9)
Kosárlabda-NB I., férfiak. Rájátszás az 1-8- helyért, 1, mérkőzés.
NKA Universitas Pécs: Nikolics 4, Kovács P. 11, SCHERER 15/12, DURMO 21/9, Manjgafics 13/3. Cs.: Walker 1, Kerpel-Fronius 4, Rátgéber, HENRY 17, Bor 1. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Sopron KC: Nichols 11, Griffin 12/3, Meszlényi 3, MOLNÁR 15, Gill 7/3. Cs.: Csendes 2, Sidibe 2, Fazekas 5, Sitku 2, Polster. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő