Hirdetés

Egy autós szakportál elkészítette a napokban a legveszélyesebb utak listáját, a 6-os főút a harmadik helyet szerezte meg. A tapasztalatok szerint Baranyában a főút Pécs és Szigetvár közötti szakasza szedi a legtöbb áldozatot.

A Vezess.hu autós szakportál a napokban adta közre a legveszélyesebb magyar utak listáját. A lap a Központi Statisztikai Hivatal lezárt és feldolgozott 2016-os adatait elemzi, eszerint a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon futó 4-es főút a leginkább rizikós, itt 187 baleset történt egy év alatt. A szomorú statisztika bronzérmese a megyénket is érintő 6-os, ahol 112 baleset történt, ebből 12 halálos.

Megnéztük, a balesetekből mennyi történik Baranyában, ehhez a police.hu baleseti térképét használtuk fel, amely a legfrissebb adatokat tartalmazza, az elmúlt egy esztendő eseteivel. Kimondható, hogy a 6-os főút legveszélyesebb szakasza Baranyában a Pécs és Szigetvár közötti rész, míg a Pécstől Budapest irányába tartó vonalon alig van baleset.

A szakemberek szerint ennek egyik oka, hogy hosszú egyenes szakasz van a szigetvári részen, ami sokakat késztet felelőtlen előzésre, nem véletlen, hogy gyakoriak a frontális balesetek. Talán lapunk olvasói is emlékeznek rá, hogy tavaly nyár végén, ősz elején különösen fekete napok követték egymást: sorjáztak a tragédiák, volt olyan baleset, amelyben többen is meghaltak, megesett, hogy busszal ütközött autó.

Tragédia a Petőfi-Hungária kereszteződésben

Pécs belterületén, pláne a belvárosban ritkábbak az autós halálos balesetek, leginkább a gyalogosgázolások szednek áldozatokat. Sajnos azonban itt is vannak szomorú kivételek: sokan emlékeznek még arra a tavaly nyári esetre, amikor a Hungária és a Petőfi út kereszteződésében ütközött két autó, egy jelzőlámpa is kidőlt, és egy 55 éves férfi a helyszínen elhunyt.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét