Hirdetés

Jelentős fejlesztés fejeződött be a pécsi Köztársaság téri Általános Iskolában a napokban, az intézményre az elmúlt időszakban mintegy 60 millió forintot költöttek, így sokkal komfortosabb körülmények között tanulhatnak a diákok.

– Néhány hónappal ezelőtt álltunk itt, akkor kezdődött meg a Köztársaság téri általános iskolában egy jelentős beruházás, mostanra pedig a munkák be is fejeződtek – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Mint az alpolgármester ismertette, a Pécsi Tankerület beruházásában mintegy 30 millió forintból új szigetelést kapott a Köztársaság téri általános iskola északi homlokzata, egyben új, sokkal barátságosabb színezése van már az intézménynek. Az alpolgármester elmondta, a beruházásból arra is jutott forrás, hogy az iskolaudvart új eszközökkel szereljék fel, amelyek egyebek mellett a mindennapi testnevelést is segíthetik.

Amikor indult a munka: ilyen volt a „Köztér”-suli
És ilyen lett most, a munka befejezése után

Őri László felhívta a figyelmet arra, hogy ez a beruházás az iskola korszerűsítésének második üteme, az elsőt még az állami kezelésbe vétel előtt a pécsi önkormányzat végeztette el, akkor szintén 30 millió forintból szigetelték a tetőt, és új nyílászárókat is kapott az iskola. Ezzel az összesen 60 millió forintos felújítással egy jelentős energetikai korszerűsítés zajlott le, amely a rezsiköltségeket csökkenti, de természetesen az iskolásokat is sokkal komfortosabb körülmények várják.

Őri László a helyszínen ismertette a beruházás részleteit

Őri László alpolgármester ismertette, a Pécsi Tankerület beruházásban a nyári időszakban több pécsi iskolában jelentős felújítások zajlottak, egyebek mellett mintegy 140 millió forintból folytak beruházások a Belvárosi Általános Iskolában, korszerűsítettek Uránvárosban, a Bánki Donát utcai Általános Iskolában és a térség egyik legjobban teljesítő középiskolájában, a Janus Pannonius Gimnáziumban is.

Páva Péter, a Pécsi Tankerület vezetője elmondta, összesen 770 millió forintos pályázati keret jut számos iskola felújítására, ebben nem csak pécsi, hanem környékbeli intézmények is szerepelnek, emellett egy többmilliárdos forrás révén négy nagy központi iskola bővítésére, modernizálására nyílik mód. Az igazgató hangsúlyozta, 80-100 millió forintot saját forrásból is fordítanak felújításokra, így az elmúlt időszakban régen nem látott összegeket tudtak költeni a pécsi és környékbeli oktatási intézményekre.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét