Pityókás sofőröket kaptak el a rendőrök

Hirdetés

Az elmúlt 24 órában négy esetben is alkoholfogyasztás gyanúja merült fel az igazoltatott sofőröknél Baranyában.

Egy személygépkocsival közlekedő 41 éves helyi férfit igazoltattak a rendőrök december 11-én hajnalban Pécsett, a Megyeri úton. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsivezető el van tiltva a járművezetéstől.

Ugyanezen a napon délelőtt jelentkezett autójával kilépésre az Udvar Közúti Határátkelőhelyen egy 64 éves horvát állampolgárságú sofőr, akivel szemben felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja, ezért őt is előállították további mintavételre.

Kővágószőlős belterületén igazoltatták a rendőrök december 11-én kora délután azt a 45 éves helyi gépkocsivezetőt, akinél szintén pozitív jelzést adott az alkoholszonda. A férfit előállították, amely során a hiteles légalkoholmérő műszer is igazolta az alkoholfogyasztást, továbbá az is kiderült, hogy a gépkocsivezető nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A három sofőr ellen az illetékes rendőrkapitányságok járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, míg további egy sofőrrel szemben – az alkoholszondás ellenőrzés eredménye alapján – közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét