18 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportAtlétikaMazács Fanni és Bali Dániel az ötödik helyen végzett Minszkben

Mazács Fanni és Bali Dániel az ötödik helyen végzett Minszkben

Mazács Fanni és Bali Dániel az ötödik helyen végzett az aerobik vegyes páros számban a minszki Európa Játékok hétfői napján.  

A magyar kettős komoly reményekkel érkezett a fehérorosz fővárosba, az utóbbi időszakban ugyanis szinte miden versenyen az élen végzett. Idén a világkupákon és az áprilisi Európa-bajnokságon sem volt jobb náluk a mezőnyben.

A hatalmas Minszk Arénában csaknem telt ház előtt, néhány perccel a gumiasztalosok férfi páros viadala után kezdődött a nyolc pár versenye, Mazácsék ötödikként mutatták be gyakorlatukat. A pécsi sportolók kifejezetten erős programot futottak, ám többször is látványos hiba csúszott az előadásukba, melyre 21,050 pontot kaptak a bíróktól. Ezzel akkor a harmadik helyen álltak, később azonban a román, majd a végül győztes olasz kettős is eléjük került.

„Sajnos a program közepén volt egy dinamikus erőelem, amit nem sikerült jól végrehajtani, és azt le is vonták a bírók, de ilyen a sport, a hiba néha előfordul” – mondta Bali Dániel a verseny után, hozzátéve, hogy idén még veretlenek voltak, így egyértelmű esélyesként érkeztek.

Párja, Mazács Fanni arról beszélt, hogy nem elégedettek, mivel éremért jöttek, sőt az aranyéremért. A rontáshoz pedig annyit fűzött, hogy egy nehéz elemet nem sikerült hibátlanul végrehajtaniuk, pedig ez nem szokott gondot okozni nekik.

Eredmények:
aerobik, vegyes páros:
1. Olaszország 21,850 pont
2. Románia 21,800
3. Oroszország 21,300
…5. Magyarország (Mazács Fanni, Bali Dániel) 21,050

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő