21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldHatvanmillió forint gyűlt össze hátrányos helyzetű gyerekekért

Hatvanmillió forint gyűlt össze hátrányos helyzetű gyerekekért

Hatvanmillió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor nevű adománygyűjtésén, amelyet a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására indítottak májusban.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a rekordnak számító összegből nyári táborokat szerveznek, és kétezer hátrányos helyzetű gyermek felzárkóztatását végzik egész évben.

Ismertette, a szervezet idén először indít saját tábort. A három kastélyosdombói táborban élményprogramokkal és fejlesztő foglalkozásokkal készülnek, 25-30 gyermekre pedig 9-10 gondozó figyel majd – tette hozzá. Az adománygyűjtés célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felhőtlen gyerekkort, a segélyszervezet pedig meg tudja teremteni az egészséges fejlődésükhöz szükséges feltételeket – közölte Gáncs Kristóf.

Hozzáfűzte, az adomány mögött sok ember törődése van, mert a 60 millió forint túlnyomó része kis összegekből jött össze: kuponokból több mint 34 millió, a segélyvonalon pedig több mint 22 millió forint.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő