16 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapJuniorFigyelem, fiatalok! Fontos év végi dátumok a közép- és felsőoktatásba jelentkezőknek

Figyelem, fiatalok! Fontos év végi dátumok a közép- és felsőoktatásba jelentkezőknek

Nem egy olyan időpont, dátum van, amit fontos felvésni a naptárba a középiskolákba és az egyetemi képzésekre jelentkezőknek. Az Eduline ezeket gyűjtötte egy csokorba.

November 20.

Legkésőbb ezen a napon lehet véglegesíteni a jelentkezéseket a keresztféléves felvételire. Többféle módon is lehet: ügyfélkapun keresztül vagy postai úton.

December 6.

Mikulás napjáig kell jelentkezniük a diákoknak a középiskolai felvételi központi írásbelikre. Az Oktatási Hivatal honlapján már elérhető a jelentkezési lap és azoknak az intézményeknek a listája, ahol vizsgákat lehet tenni, illetve ahol böngészni lehet a különféle tájékoztatók között. A középfokú sulikba február 19-ig kell majd jelentkezni.

December 11.

Eddig jelentkezhetnek a hátrányos helyzetű nyolcadikos diákok az előkészítő évfolyamot és kollégiumi helyet biztosító Arany János Tehetséggondozó Programra.

December 19–20.

Úgy néz ki, ekkor jelenik meg a 2020-as felvételi tájékoztató a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekkel és a részletes pontszámítási szabályokkal. Fontos újdonság, hogy a középfokú komplex nyelvvizsga nem lesz alapkövetelmény, az egy emelt szintű érettségi viszont igen, de többletpont is jár érte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő