22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekSajtóközlemény: a Pécsi Fidesz reagált Péterffy Attila sajtótájékoztatójára

Sajtóközlemény: a Pécsi Fidesz reagált Péterffy Attila sajtótájékoztatójára

Ahogy arról korábban írtunk, túlárazott ügyvédi megbízásokról tartott sajtótájékoztatót Péterffy Attila polgármester és Bodnár Imre ügyvéd. Az önkormányzat és annak cégeinek átvilágítása során szerintük egyharmaddal túlárazták a jogi szolgáltatásokat az előző önkormányzati ciklusban. A sajtótájékoztatón elhangzottakra a Pécsi Fidesz sajtóközleménnyel reagált, melyet változtatás nélkül közlünk. 

„Reagálás Péterffy Attila ma délelőtti sajtótájékoztatójára

Szeretnénk felhívni Polgármester Úr figyelmét arra a tényre, hogy a takarékosabb működés érdekében éppen a FIDESZ volt az, amely 2010-ben szakított azzal a pazarló szocialista módszerrel, amely tanácsadók sokaságát alkalmazta a városháza és a városi cégek környékén. Többek között ennek köszönhetően sikerült lefaragni a ciklus végére a szocialisták idején folyamatosan meglévő 5-6 milliárd forintos éves költségvetési hiányt és 2018-ra már 4.7 milliárd forintos többlettel sikerült zárni az évet.

Álságos az új balliberális vezetés mostani nyilatkozata, hiszen éppen ők voltak, akik 2010 előtt egyrészt kifosztották a kasszát, másrészt 50 milliárd forintot is meghaladó adósságot és egy teljességgel működésképtelen önkormányzatot hagytak maguk után, harmadrészt ezért még meg is jutalmazták magukat 3 milliárd forint prémiumot kiosztva, olykor napjában többször is.

Úgy tűnik azonban, hogy semmit sem tanultak saját hibáikból, hiszen a Péterffy Attila körül felálló horror-koalíció első döntéseivel új politikai kifizetőhelyeket létesített, például a Momentum országos szóvivőjének havi több mint 500 ezer forintos fizetéssel, de említhetnénk a helyi DK vezetőjét, Kunszt Mártát is, aki szintén tanácsadó lett havi 200 ezer forintért. Csak ez a két tétel a ciklus végéig egy jó állapotú mecsekoldali családi ház árába kerül az önkormányzatnak.

Egyébiránt az önkormányzat és cégei kb. 4000 embernek adnak munkát a városban, az önkormányzat vagyona kb. 150 milliárd forint, ezt folyamatosan üzemeltetni kell, aminek egyik jelentős része jogi feladat is. Az önkormányzat és cégei az elmúlt ciklusban több száz pályázaton vettek részt sikeresen, illetve részesültek támogatásban 100 milliárdos értékben. Ennek felhasználása rendkívül szigorú jogszabályi feltételek mellett lehetséges, amely a legtöbb esetben speciális jogi szakértelmet is igényel. Ennek ellenére az elmúlt ciklusban az önkormányzat és cégei működési költségeinek arányait tekintve rendkívül kis részét fordította jogi szakember igénybevételére.

Ha valami a jelen ügyben pazarló és teljesen felesleges, akkor az az, hogy Péterffy Attila ehhez a nyilvánvalóan csak hangulatkeltést célzó kimutatásához külsős fizetett ügyvédeket alkalmazott. Vajon miért volt szükség Péterffy Attilának fizetnie egy ügyvédcsapatot azért, hogy ezt a kimutatást elkészítse, hiszen az önkormányzatnál és a cégeknél minden szerződés, így például az igénybe vett ügyvédi szolgáltatásokra vonatkozó szerződések is rendelkezésre állnak, tehát egy tőle már megszokott polgármesteri utasítással ezeket a szerződéseket is bekérhette volna, ingyen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő