26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapKoncertEzek a fiatal tehetségek énekükkel csalnak vidámságot unalmas óráinkba

Ezek a fiatal tehetségek énekükkel csalnak vidámságot unalmas óráinkba

Ugyan a járvány miatt el kellett halasztani a Befutók névre keresztelt, fiatal tehetségeket felvonultató koncertet, mely a jelenlegi állás szerint október 4-én lesz megtartva; a fellépők azonban az otthoni bezártság óráiban is kedveskednek közönségüknek. Első „karanténdaluk” nemrég látott napvilágot, a világhírű Stevie Wonder és Ariana Grande csodás dalát, a Faith-et adták elő. 

Radóczy Jusztina, a Leőwey Klára Gimnázium ének-zene tanára és a Dzsászti Énekstúdió alapítója mesélt lapunknak tanítványai nem mindennapi produkciójáról.

– Miért volt fontos az énekesek számára, hogy legyen „karanténdaluk”?

– Az első gondolatom az volt, hogy csináljunk valami vidámat. Nyilván mindenki nehezen éli meg a jelenlegi helyzetet, és bár nem áll szándékunkban elbagatellizálni, mégis mi azt szeretnénk erősíteni az emberekben, hogy hamarosan túl leszünk ezen az egészen. Örülnénk, ha mindenki – legalább arra a pár percre, amíg megnézi a videónkat – felvidulna. Mindig hangsúlyozom, hogy mi egy nagyon vidám összetartó „család” vagyunk az énekstúdióban, ezért is készítettünk karanténdalt, már nagyon hiányzunk egymásnak.

– Hogy készültek a felvételek?

– Nagyon egyszerűen, elküldtem az alapzenét, és mindenki otthon, a saját telefonjával felvette a szólamát, amit aztán én egy vágóprogram segítségével összeillesztettem. Nincs semmi varázslat, ez nem stúdiófelvétel, mégis büszkén mondhatom, hogy nagyon tisztán és pontosan énekeltek a diákok.

– Miért pont ez a dal?

– A választás egy pillanat alatt megtörtént, hiszen ezt a dalt már egy év végi koncertünkön is előadtuk a Jazzimpair zenekarral, pár évvel ezelőtt. Az volt a célunk, hogy a stúdiós fiatalok összetartását és vidámságát mutassuk be. Ez a dal a Sing, vagyis az Énekelj! című animációs filmben szólal meg, ami egyben a mi hitvallásunk is, hiszen mindannyiunk életét betölti a mindennapi éneklés. Úgy döntöttünk, folytatjuk a felvételeket és továbbra is kifejezetten az ilyen vidám dalokat szeretnénk megszólaltatni, egyelőre október 4-ig, a koncertünk új időpontjáig!

Íme, a csodás felvétel: 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő