15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiVissza a tempóból: egyre csúszósabbak az utak

Vissza a tempóból: egyre csúszósabbak az utak

Az esős őszi idő beköszöntével az utak is csúszósabbá válnak, romlanak a látási viszonyok. A rendőrség most néhány jótanácsot oszt meg, hogy mindenki baleset nélkül vészelje át az évszakot.

Rossz látási viszonyok között és csúszós úton az autóvezetőknek számolnia kell azzal, hogy mind a megállás: a kanyarodás komoly koncentrációt igényel, de még az egyenes haladás is nagyobb óvatosságot követel. Amennyiben az autó hátsó része elkezd oldalra enyhén kitörni, finom ellenirányú kormánymozdulattal korrigáljuk – javasolják a szakemberek.

Csak óvatosan a csúszós szakaszokon!

Esős időben jól gondoljuk meg, vagy inkább kerüljük az előzést, és elővigyázatosan, lassítva kerüljünk, és lehetőleg ne a megszokott sebességgel.

Csúszós szakaszokhoz közelítve vegyünk vissza a tempóból.

Ha baj van, és az autó megcsúszik, nem a satufék a megoldás! Inkább tartsunk nagyobb követési távolságot, hogy legyen időnk reagálni a kialakuló helyzetre, és arra, hogy fékezve blokkol a kerék. Használjuk a motorféket, üresben lehetőleg ne guruljunk, motorfékkel lassítva kisebb az esély a kerék blokkolására – olvasható a Police.hu-n.

Korábbi balesetmegelőzéssel kapcsolatos cikkünk ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő