22 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekNem tudták elkezdeni a vásárcsarnok építését, most “megoldással” jelentkeznek

Nem tudták elkezdeni a vásárcsarnok építését, most “megoldással” jelentkeznek

Amióta nem fideszes vezetésű a pécsi önkormányzat, a kormánypárt helyi politikusai rendre “tanácsokat” adnak a nyilvánosság előtt a városvezetésnek különböző ügyekben. Ezúttal a régi vásárcsarnok felújítása kapcsán kínálnak fel “szakmai segítséget” sajtóközleményükben, persze csak miután “politikai bohóckodásnak” nyilvánítják, hogy az önkormányzat vezetői tárgyalóasztalhoz ültek a vásárcsarnok árusainak képviselőivel.

Az alaphelyzet: 

  • Az új vásárcsarnok építése már megkezdődött, de csak majdnem egy évvel azt követően fog véget érni, hogy a régiből ki kell költözniük az árusoknak, mivel azt – szintén állami pályázati pénzből – felújítják. Új munkahelyeket ígérő irodaházat alakítanak ki belőle. 
  • Lesz tehát egy több hónapig tartó átmeneti időszak jövő nyártól kezdődően, amikor az árusokat valahol el kell helyezni. Erről indult most meg az egyeztetés a városvezetés és az árusok között.

Az előzmények:

  • A korábbi, fideszes vezetésű önkormányzat idején nyert a két pályázaton a város
  • Akkor az árusoknak azt ígérték, hogy először megépítik az új csarnokot, és csak azt követően kezdik el felújítani a régit, azaz az egyikből átköltözhetnek a másikba, sima ügy.
  • Nem lett sima ügy, a Páva-féle önkormányzat nem tudta megkezdeni az építkezést és plusz forrást sem tudtak szerezni a fideszes kormányzattól a projektre, ami közben – ahogy az lenni szokott Magyarországon – jelentősen megdrágult.
  • Az építkezést az új városvezetés indította el, annak ellenére, hogy a hiányzó forrás megítéléséről akkor még nem döntött a kormány.
  • Nem sokkal később a hiányzó forrásról végül döntés született.

Ebben a helyzetben, ilyen előzmények után készítették el a Fidesz-frakciónál az alábbi sajtóközleményt.

Politikai bohóckodás helyett valódi megoldást a Vásárcsarnok árusainak és a vásárlóknak

10-12 hónapnyi városvezetői tétovázás és döntésképtelenség miatt bezáratná egy-másfél évre a Vásárcsarnokot az önkormányzat, úgy, hogy az új addig még nem fog elkészülni. Egyelőre nem tudja a városvezetés, hogy az árusok hol árulnak majd, és a vásárlók hol fognak vásárolni ezen idő alatt. Ha előbb lépett volna a városvezetés, akkor ez a helyzet nem állt volna elő!

Ebben a témában kezdeményeztek egyeztetést a Csarnok árusai, akik joggal tartanak attól, hogy tönkre mennek az önkormányzat tétlenkedése és újabb rossz döntése miatt.

Egyelőre úgy látjuk, hogy valódi megoldás helyett újabb kommunikációs elterelésbe kezdett a balliberális városvezetés: politikai bohóckodássá silányítva egy komoly problémát, ami mielőbbi megoldásra várna. Mindössze egy sajtóreferenssel az oldalán érkezett meg ugyanis Ruzsa Csaba alpolgármester az árusokkal való egyeztetésre. Sehol egy szakember, sehol nincs a havi 2-3 milliós fizetésért alkalmazott Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító vezérigazgatója, akinek éppen az lenne a dolga, hogy megoldást találjon a bérlői számára.

Szép fotók készültek a „megbeszélésről”, a városvezetés újra megmutatta, hogy „nagyon dolgozik” a problémán, de mindannyian tudjuk, hogy ez nem egyéb, mint egy showműsor, a városvezetés újabb tetszelgése a sajtó- és a Facebook népe előtt.

Felszólítjuk Pécs balliberális vezetését, hogy felejtsék el egy időre a facebookozást, a szép szavakat, és fejezzék be a trükközést, a felelősségük másra hárítását, mert a helyzet ezúttal ennél sokkal komolyabb. Kezdjenek végre valódi, szakmai munkát végezni, mert itt több száz pécsi megélhetése, és több ezer pécsi élelmiszer-ellátása van veszélyben!


A Fidesz pécsi frakciója ahogy korábban, úgy most is felajánlja a szakmai segítségét ebben az ügyben, hogy mielőbbi megnyugtató megoldást találjon az önkormányzat a problémára. Lenne ugyanis megoldás, mégpedig nem is túl bonyolult: el kell érni, hogy a régi Vásárcsarnok átalakítására nyert pályázat lezárásának határidejét kitolja Pécs. Így ugyanis a 10-12 hónapnyi városvezetői döntésképtelenség ellenére mindkét beruházást sikerrel tudná megvalósítani a város, egymás után: az árusok és a vásárlók sem sérülnének. Ehhez azonban nem kommunikációs trükkökre és sajtóreferensekre van szükség, hanem szakemberekre.

A másik megoldás, hogy vállalni kell a városvezetés döntésképtelenségének súlyát, el kell állni a régi Vásárcsarnok átalakításának tervétől, és új pályázati forrást kell keresni. A korábbi városvezetésnek ez sikerült, hiszen 800 millió forintot szereztünk az épület átalakítására, ezért ebben is szívesen segítünk.

Fidesz Frakció Pécs”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő