23 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapKorzóGasztróMegválasztották a pécsi színház borait

Megválasztották a pécsi színház borait

Április 28-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a két finom italt, melyek bizonyára a közönség kedvencei is lesznek.

A világra való nyitottság jegyében talált egymásra a Pécsi Nemzeti Színház és a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, majd választottak két magas minőségű és kitűnő évjáratú bort a színház borának – írja a PNSZ.

Az egyik a pécsi intézeti birtok legmagasabb területén termett szőlőből készült 2019-es summa Pinot Noir, mely könnyed eleganciával rendelkező, beszélgetős bor magyar, francia és amerikai tölgyfahordókban érleléssel.

A nyár illatát hordozó életteli színben pompázó 2021-es Novum Rozé a másik bor, melynek üde ribizlit, málnát, epret idéző zamata és frissessége remélhetőleg a színház közönségének szintén kedvence lesz.

Az eseményen részt vett Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, és Vidákovics Szláven művészeti vezető, valamint a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet elnöke, Madaras Zoltán, Ipacs Szabó István főborász mutatta be az italokat. A rendezvényen stílszerűen Bognár Szabolcs operaénekes Petur bán bordalát adta elő a Bánk bán című operából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő