10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapHírzónaSzereted a pécsi közösségi projekteket? Támogatnád is őket? Itt a helyed, jön...

Szereted a pécsi közösségi projekteket? Támogatnád is őket? Itt a helyed, jön a IV. Élő Adás!

Idén már negyedik alkalommal szervezi meg a Pécsi Közösségi Alapítvány az „Élő Adást”. Tavaly a vírushelyzet miatt a virtuális térbe szorult a program, idén online és személyesen is részt lehet venni. Ezzel a kezdeményezéssel olyan újgenerációs adományozási forma valósul meg Pécsett, melyben a pártfogó és a támogatott szervezet közvetlen kapcsolatba kerülhet egymással, és a szponzoráció oldott, szórakoztató, izgalmas hangulatban történik. Az eseményre május 18-án este 18 órakor kerül sor, a Reggeliben.

Mi is ez pontosan?

Van egy kellemes terem, tele meghívott pécsi polgárokkal; van műsorvezető, aki segít
a jó hangulat és játékosság megteremtésében; van 3 támogatásra érdemes helyi ügy, és azt megvalósítani kész közösség.

A projekt szóvivői 6-6 percben bemutatják elképzeléseiket a meghívott vendégeknek, és újabb 6-6 percben válaszolnak a közönség kérdéseire. Ezután elhagyják a helyszínt, s a műsorvezető irányításával elkezdődik az adománygyűjtés ismétlődő körökben, minden projektnek külön-külön. A meghívást elfogadó vendégek a regisztrációval együtt vállalják, hogy az este folyamán támogatnak egy bemutatkozó programot.

Köles Ferenc és Rostás Gabriella vezetik az idei műsort is

Miben különbözik egy „Élő Adás” más adománygyűjtő rendezvényektől?

Itt az adományozó és támogatott között közvetlen kapcsolat alakul ki. A bemutatkozó szervezet szponzori köre növekedhet, új kapcsolatok formálódhatnak, az erőforrások kibővülhetnek. Játékos formában történik az adományozás, a tapasztalatok alapján oldott, közvetlen, jó hangulatban tölti el mindenki az estét.

Kik pályázhattak?

Olyan bejegyzett civil szervezetek vagy nem bejegyzett, informális csoportok, amelyek Pécsen működnek, pécsieket szolgálnak, erősen kötődnek a városhoz. Az idei évben a projektötleteknek illeszkedni kellett az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 17 globális fenntarthatósági céljának valamelyikéhez és feltétel volt továbbá, hogy a megvalósulásuk közösségi összefogásokat igényeljen.

A tavalyi kedvezményezettek

Kiket lehet támogatni? 

Idén az Anyautam, a Jószatyor és az Élmény Tár lesz támogatható. A következő napokban lapunk részletesen bemutatja mindhárom helyi projektet, melyeknek az „Élő Adás” során adományozhatnak a résztvevők.


Az „Élő Adásról” és az azt szervező Pécsi Közösségi Alapítványról beszélgettünk korábban a szervezet igazgatójával, Parag Csillával:

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/pecsi-kozossegi-alapitvany-hidat-kepeznek-adomanyozok-es-tamogatottak-kozott/

A pécsiek adományozási kedvéről is írtunk már: 

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/pecsi-kozossegi-alapitvany-az-adomanygyujtesekben-resztvevok-igazi-kozossegge-kovacsolodnak/

A 2021-es rendezvény összefoglaló rövidfilmje:

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő