15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldA három leggazdagabb magyar: Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Felcsuti Zsolt

A három leggazdagabb magyar: Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Felcsuti Zsolt

Idén is kiadták a 100 leggazdagabb magyar listáját – nagy meglepetésekre nem kell számítani.

A válság és a pandémia ellenére sem csökkent a leggazdagabb magyarok összvagyona, sőt, egy év alatt 637 milliárd forinttal nőtt, és 2021 végére elérte a 6223,5 milliárdot – közölte a Telex.

A 21. alkalommal megjelent lista szerint a dobogó tetején Mészáros Lőrinc áll, aki tavaly óta több mint 60 milliárddal gyarapodott, most összesen 480 milliárddal rendelkezik. A második Csányi Sándor, akinek vagyona maradt 420 milliárd forint, mivel bár más szektorokban gyarapodott, az orosz–ukrán válság miatt az OTP Bank tőzsdei veszteséget szenvedett el – írja a lap.

A harmadik helyezett Felcsuti Zsolt lett, a géptartozékokat gyártó MPF Holding többségi tulajdonosának vagyonát 345 milliárdra becsülik, Gattyán György pedig lecsúszott a dobogóról, negyedikként 320 milliárdja lehet.

A listán lévő üzletemberek jelentős része egyébként az ingatlanfejlesztésben találta meg számítását, illetve egyre többen fektettek be az energetikába, például a napenergiába, valamint négy új szereplő is feltűnt, ami a lap szerint a gazdaság viszonylagos stabilitását jelzi.

Érdekesség továbbá, hogy két hölgy is szerepel már az összesítésben, Hermann Kamilla és az ingatlanfejlesztésben tevékenykedő Schmidt Mária.

A szerkesztők összeszedték azt is, ki az 50 legbefolyásosabb ember a magyar közéletben. Orbán Viktor továbbra is az élen, a legrangosabb ellenzéki szereplő Karácsony Gergely főpolgármester lett a 30. hellyel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter azonban nem jutott be az 50-be.

A Népszava cikkében meg lehet tekinteni mindkét top 10-es „válogatást”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő