22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletPMFC: Újabb csatárt igazoltak, távozókak és maradókat jelentettek be

PMFC: Újabb csatárt igazoltak, távozókak és maradókat jelentettek be

Makrai Gábor után újabb NB I.-es tapasztalattal rendelkező, utánpótlás válogatott támadó leigazolását jelentette be a PMFC, igaz három futballista távozása is hivatalos lett.

Ezúttal valóban érvényes a meghatározás, nevezetesen, hogy fiatal és tehetséges támadót igazolt az NB II.-es PMFC labdarúgócsapata. Merthogy a csütörtökön szerződtetett Tóth-Gábor Kristóf még csak 20 esztendős, de eddigi pályafutása azt is jelzi, hogy van benne kurázsi. Már 16 éves kora óta tagja ugyanis a korosztályos válogatottaknak, és nem is lehet azt mondani, hogy csak alibizett volna a csikók között, hiszen 49 korosztályos válogatott fellépésén összesen 18 gólt szerzett, ami egyáltalán nem rossz ajánlólevél.

A profi karrierjét Szombathelyen kezdő, 192 centi magas csatát végigjárta a Haladásban a szamárlétrát, és a 2019/20-as szezonban már a felnőttek között bizonyította tehetségét, hiszen mindössze 18 évesen 6 gólig jutott az NB II.-ben – 15 bajnokin.

[su_box title=”Hazai pályán kezdi a szezont a csapat” style=”glass” box_color=”#827edf” radius=”2″]Elkészült a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonjának sorsolása, így biztossá vált az is, hogy az új szakmai stábbal készülő, és a játékoskeretet tekintve is alaposan átalakuló PMFC hazai pályán kezdheti majd a bajnokságot, méghozzá július 31-én vasárnap, a Békéscsaba ellen. Még a nyáron újabb öt bajnoki vár a csapatra, sorrendben a Budafok vendégeként (augusztus 7., vasárnap), a Mosonmagyaróvárt fogadva (augusztus 14., vasárnap), Kozármislenyben (augusztus 17., szerda), a DVTK ellen hazai környezetben (augusztus 21., vasárnap) és a Csákvárhoz utazva (augusztus 28., vasárnap). Erőltetett menettel indul tehát majd az új szezon.

A meccsek pontos kezdési időpontjai egyelőre nincsenek meg, azokat az MLSZ fogja hamarosan kijelölni.[/su_box]

Nem is csoda, hogy aztán az élvonalban szereplő Bp. Honvéd szerződtette, ahol az élvonalban is pályára léphetett. Kölcsönben aztán szerepelt Siófokon és Kazincbarcikán is, az előző idényt pedig ismét a Haliban töltötte. Igaz ami igaz, ekkor kicsit megtorpant a góllövés terén, csak két találatig jutott a szezonban. Node, majd a pécsi levegő felfrissíti!

Nem csak érkező, újabb távozók is akadnak azonban. Preklet Csaba, Dávid Zoltán és Károly Bálint is eligazolt Pécsről. A legnagyobb veszteség talán Preklet elvesztése, az utóbbi két évben ugyanis sok jó meccse akadt a rutinos középső védőnek.

Jó hír azonban a PMFC drukkereinek, hogy a klub szerződést hosszabbított Tihanyi Olivérrel és Grabant Bencével is, ami a csapat első két nyári edzőmeccse alapján nem is csoda, hiszen Weitner Ádám vezetőedző mind a két alkalommal a kezdőcsapatban szorított helyet nekik.

Fotó: pmfc.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő