Hirdetés

Két pécsi vállalkozó fejéből pattant ki a nagy ötlet: mi lenne, ha a helyi cégeket láthatóvá tennék? Méghozzá nem szakmai börze vagy irodai nyílt nap keretében, hanem sokkal kellemesebb és oldottabb helyszínen, esetleg egy finom fröccs vagy hűsítő üdítő mellett. Így jött létre a Pécsi Cégek Éjszakája, melyet július 23-ára hirdettek meg első – de vélhetően nem utolsó – alkalommal, menő belvárosi vendéglátóhelyek részvételével.

– Ez egy Bóra Áronnal közös, egy 4B-találkozón (for Baranya – Baranyáért) előkerült, spontán ötlet alapján, alulról szerveződő esemény. Azt vettük észre, hogy a pécsiek nem igazán ismerik a helyi cégeket. Az eseményhez végül az ihletet a Made in Pécs Fesztivál adta, hisz évek óta remekül működik a városban, hogy ilyenkor akár kezdő zenekarok egy-egy kocsmában, étteremben találkozhatnak a közönséggel. Mi szerettük volna ezt a kezdeményezést „cégesíteni”. Először csak a saját kapcsolati hálómat mozgattam meg, pár vállalkozást megkerestem, mit szólnának hozzá. Aztán elindult egy lavina: partnerként csatlakozott a pécsi önkormányzat gazdaságfejlesztési főosztályának vezetője, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai, illetve a részvételüket már jelző cégek is szóltak másoknak. Mára úgy néz ki, több mint 30, különböző szektorban tevékeny szereplő fog bemutatkozni: egyesek inkább csapatépítőként fogják fel a dolgot, mások kifejezetten a toborzást tűzték ki célul. Számomra ez egy kísérlet, ami remélhetőleg jól fog alakulni, és ősszel megismétlődhet. Nem titkolt célom ezzel hagyományt teremteni – nyilatkozta lapunknak a főszervező, Eisenbacher Csaba, aki magát csak „Baranya sorsát szívén viselő, lelkes pécsi vállalkozónak” titulálta.

Jó meleg lesz, mindenképp érdemes betérni a programban részt vevő vendéglátóegységek legalább egyikébe, hogy hidratáljunk kicsit és emellett fontos kapcsolatokat építsünk! Július 23-án, 16.30-kor nyílik meg a Trezor Rendezvényház teraszán a rendezvény.

A TELJES CÉGLISTA ÉS A PONTOS HELYSZÍNEK A PLAKÁTON:

További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés