15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaPetrétei meghallgatásával kezdenek

Petrétei meghallgatásával kezdenek

Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter valamint Papp Károly dandártábornokot, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnokának meghallgatásával kezdi munkáját az Országgyűlés emberi jogi bizottságának a 2002 és 2010 között, és különösen 2006 őszén az állam részéről a politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló albizottsága – jelentette be a testület szerdai ülése után Ékes Ilona (Fidesz) alelnök.

Az albizottság tagjai arra hivatkozva, hogy a döntés alapjául szolgáló iratok között vannak nem nyilvánosak is, zárt ülésen döntöttek arról, kikkel kezdik a meghallgatásokat. A döntést Ékes Ilona ismertette a sajtó képviselőivel.

Mint mondta, július 7-én 10 órára meghívják a KR parancsnokát, Papp Károly dandártábornokot, aki – mint Ékes Ilona fogalmazott – „nagyon korrekt jelentést készített, a Papp-jelentést annak idején”.

Az albizottság hozzá szeretne kérdéseket feltenni, valamint Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti minisztert is megkérdeznék a 2006 őszén történtekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő