Hirdetés

Május 30-án kezdi meg a Vince utcában a csatorna javítási munkáit a Biokom NKft., hogy enyhülhessenek a vízelvezetési gondok.

Az előzményekről: az elmúlt időszakban a Mecsekre lezúduló extrém mennyiségű csapadék kisebb-nagyobb intenzitással folyt le a hegyoldalon, Pécsett ezt leglátványosabban a Vince utcában lehet tapasztalni hosszú évek óta. Bár alapvetően ez ellen nincs mit tenni, hiszen az utcán át vezet a Tettye-patak útja, a vízelvezetés hatékonyságát lehet növelni.

https://www.pecsma.hu/top/nincs-mit-tenni-a-vince-utcan-at-vezet-a-tettye-patak-utja/

A felszín alatti csővezetékekbe az évek során nagy mennyiségű vízkő rakódott le, amely akadályozza az elfolyást, többször próbálták is tisztítani, ez azonban csak kis mértékben javított a helyzeten. Így most nincs más megoldás, minthogy az utca burkolatának megbontásával legalább egy 6 méter hosszú szakaszon kicserélik a vezetéket, melyet a Biokom rendelt meg, és a következő héten sor is kerül rá.

A városüzemeltetési vállalat felhívja a figyelmet, hogy a munkálatok miatt a környék forgalmi rendje az alábbiak szerint változik:

  • A Vince utca 70-72. előtt teljes útzár lesz érvényben, így a Vince utca és a Gáspár utca közötti összeköttetés ideiglenesen megszűnik.
  • A Vince utca a Cserző köztől felfelé zsákutca lesz.
  • A Gáspár utca a Majtényi utcától északi irányban zsákutca lesz és ideiglenesen kétirányú forgalmi rend lesz érvényben.

A munka várható befejezésének dátuma: június 5-e, péntek.

Az időjárási viszonyok és a műszaki feltételek miatt az időpontok változhatnak, kitolódhatnak. A társaság mindenkit arra kér, hogy a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjen.

Hirdetés