Hirdetés

„Nap mint nap kell belenézni könnyes gyermekszemekbe, vagy kétségbeesett, szorongó felnőtt tekintetekbe. Ez mindig lelket és embert próbáló feladat volt” – mondta Péterffy Attila polgármester a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

A szociális munka napja alkalmából tartottak ünnepi rendezvényt a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal dísztermében november 16-án, délelőtt. A hagyományos eseményen idén is kitüntetéseket adtak át a szociális szférában dolgozóknak, akiket Felföldi László megyéspüspök mellett Péterffy Attila polgármester köszöntött.

– Számomra attól lesz igazán ünnepi a mai alkalom, hogy a városi, megyei és állami intézmények együtt vesznek részt rajta. Az elesettek támogatása közös felelősség. Azt gondolom, úgy helyes, ha az ünnepünk is közös – mondta Péterffy Attila.

Kiemelte: a Szociális Munka Napjának célja felhívni a figyelmet azokra a szakemberekre, akik a legelesettebbekért dolgoznak.

Péterffy Attila

– Ez a munka soha nem volt könnyű. Nap mint nap kell belenézni könnyes gyermekszemekbe, vagy kétségbeesett, szorongó felnőtt tekintetekbe. Végighallgatni gyötrelmes emberi sorsokat, végignézni rengeteg szenvedést. Ez mindig lelket és embert próbáló feladat volt. És bár a mai nap elsősorban az ünnepi gondolatoké, arról mindenképpen ejtsünk szót, hogy a szociális munka egyre nehezebb, egyre több lesz. Az energiaválság, a tomboló infláció hatása nem egyik napról a másikra tesz újabb terhet a szociális szférára. Lassan, alattomosan kúszik be a mindennapjainkba, de nem kétséges, hogy rajtahagyja a nyomát a magyar társadalmon. Éppen ezért az Önök munkájára egyre nagyobb szükség lesz. Remélem, hogy győzni fogják majd kitartással, mi pedig győzni fogjuk támogatással, elismeréssel és köszönettel – fogalmazott a polgármester.  

Az ünnepi műsorral egybekötött rendezvényen idén is kitüntetéseket adtak át a szociális területen dolgozóknak.

Hirdetés