26 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldA magyar–szerb focimeccsre szóló jegyeket árult, kiderült, átverés volt

A magyar–szerb focimeccsre szóló jegyeket árult, kiderült, átverés volt

A Pécsi Járási Ügyészség csalás miatt nyújtott be vádiratot egy férfi ellen, aki internetes hirdetésekkel ejtette tévedésbe a sértetteket.

A vádirat szerint a férfi 2023 őszén a neten hamis profilnév alatt hirdetéseket jelentetett meg, melyekben a magyar–szerb focimeccsre szóló jegyeket, hangszert kínált eladásra.

A vádlott (nyilván) nem rendelkezett sem a jegyekkel, sem a hangszerrel, azonban a jelentkezőknek azt állította, hogy a vételár átutalását követően elküld mindent.

Két sértett meccsjegyeket, a harmadik hangszert akart vásárolni a vádlottól, akinek kérésére a több tízezer forintos vételárat átutalták neki. A férfi a jegyeket és a hangszert nem küldte el, arra nem is lett volna lehetősége.

Az átutalt összegeket szerencsejátékra fordította.

A három sértettnek összesen 180 ezer forint kárt okozott a 22 éves férfi, akivel szemben 86 rendbeli csalás miatt már folyamatban van egy bírósági eljárás és további csalások miatt más nyomozások is folynak vele szemben.

Az ügyészség két rendbeli csalás bűntettével és egy rendbeli csalás vétségével vádolja a férfit és vádiratában azt indítványozta, hogy a bűncselekmények elkövetésekor büntetlen előéletű vádlottal szemben a bíróság közérdekű munkát szabjon ki.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő