A munkavállalók elégedettsége a fő: már négynapos a munkahét a pécsi cégnél

Hirdetés

Megjárta az országos médiát a pécsi Cubicfox Kft. híre, a pécsi cég ugyanis elsők között vezette be a nagyvállalatok között most menőnek számító újítást, tesztelik a négynapos munkahét koncepcióját. Lapunknak Pentz Thomas ügyvezető beszélt erről. 

Fiatal csapat, rugalmas foglalkoztatás, modern és állatbarát iroda, változatos megbízások, neves partnerek, és újabban a négynapos munkahét az, ami a jelenleg 30 főt foglalkoztató, digitális termékeket fejlesztő pécsi vállalkozást jellemzi. Ugyan még csak a próbaidőszaknál tartanak és ez is gyerekcipőben jár – holnap lesz az első péntek, mikor nem dolgoznak –, a cégnél szinte mindenki örült az újításnak.

Mint azt a Cubicfox Kft. ügyvezetője, Pentz Thomas lapunknak elmondta: üzletpolitikája szerint az a legfontosabb, hogy az általa alkalmazott munkavállalók elégedettek legyenek, emiatt az irodában például mozi, pingpongasztal, „nyugiszoba” is van, illetve lehetőséget kapnak a kollégák rugalmas időbeosztásra, valamint a távoli és az otthoni munkavégzésre is. Hab a tortán, hogy mostantól hetente csak négy napot dolgoznak – már aki szeretne, mert természetesen egyénileg meg lehet maradni a hagyományos ötnapos verziónál is. Az ügyvezető hangsúlyozta, ez a lépés

a potenciális jelentkezők számára is népszerűvé teszi a kisvállalkozást, máris sok új önéletrajz érkezett hozzájuk a nagy bejelentés óta.

Pentz Thomas szerint a rövidebb munkahét miatt esetleg kieső profitot visszahozhatják a négynapos munkahét okán hozzájuk jelentkező tehetséges fejlesztőkkel

– Egyre több külföldi nagyvállalat vezeti be a négynapos munkahetet, mi is az elsők között szerettünk volna mindenképp lenni, akik ezt kipróbálják. Nyilván hosszú elemzési folyamat előzte meg a váltást, a kollégák véleményét többféle módon kikértük. Voltak, akik először szkeptikusan fogadták, de most úgy tűnik, mindenki látja a jó oldalát. Ha valami miatt nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, visszaállunk a korábbi rendre, de egyáltalán nem ez a cél. Most napi 9 óra munka az elvárás, de ezt viszonylag rugalmasan oszthatja be minden alkalmazott. A cég egyébként folyamatosan bővül, hamarosan emiatt új irodába költözünk. Elsősorban fejlesztőket keresünk jelenleg – fejtette ki Pentz Thomas.

Hozzátette, ha igazán jó munkaerőt tudnak felvenni a vonzó időbeosztásnak köszönhetően,

a rövidebb munkahét miatt esetleg kieső hasznot is gyorsan vissza tudják majd termelni.

Emellett hangsúlyozta: úgy gondolja, ha egy nappal többet pihenhetnek, az a már neki dolgozók teljesítményére is jótékony hatással lesz, így a jövőben még sikeresebbé válhatnak.

Mint már említettük, július 8-a lesz az első olyan péntek a cégnél, mikor a munkatársak nem mennek be dolgozni. Helyette ezúttal csapatépítés céljából sárkányhajózni mennek, következő héttől pedig otthon maradhat, aki szeretne.

Hirdetés