15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaBBC: Lemond Boris Johnson

BBC: Lemond Boris Johnson

A BBC értesülései szerint Boris Johnson csütörtökön lemond a Konzervatív Párt elnöki posztjáról és a miniszterelnöki pozícióról is, ugyanakkor őszig kormányfő maradna – írja a 24.hu.

Mint írják, a Konzervatív Párt még a nyáron elnökválasztást tart. Johnsonnak az a kérése, hogy a Toryk új miniszterelnökének októberi beiktatásáig elláthassa jelenlegi feladatait.

Ugyanakkor James Forsyth, a Spectator jól értesült újságírója szerint a Konzervatív Párt többsége azt szeretné, ha Johnson azonnal távozna és Dominic Raab jelenlegi miniszterelnök-helyettes ügyvezető kormányfőként átvenné a helyét – áll a 24.hu cikkében.

Hozzáteszik, hogy Johnson mögül az elmúlt másfél napban gyakorlatilag óráról órára hátráltak ki a legközelebbi szövetségesei, sokan pedig a lemondását követelték, és bár mostanáig kitartott, valószínűleg ráeszmélt, hogy nincs már maradása.

Johnsonnál csak hatan töltöttek kevesebb időt a kormányfői poszton a brit történelemben, de mire hivatalossá válik a távozása, Theresa Mayt megelőzheti még – jegyzi meg a 24.hu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő