19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőA #nemluxustaska-kampány igazi csoda a maga nemében, vegyél részt benne te is!

A #nemluxustaska-kampány igazi csoda a maga nemében, vegyél részt benne te is!

Már második alkalommal rendezik meg a díjnyertes, #nemluxustaska névre keresztelt országos jótékonysági adománygyűjtést, melyhez január 31-ig csatlakozhatnak rászoruló nők és lányok számára adakozni vágyó hölgyek és urak. Pécsett is lehetőség van leadni a kifogástalan állapotú, de akár használt táskába összegyűjtött, alapvető fontosságú tisztálkodási és mindennapi használati szereket tartalmazó felajánlásunkat. Az adományokat aztán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a gyűjtőpontokról a kedvezményezettekhez.

Pécsett a tavalyihoz hasonlóan idén is a Crosssec Solutions Kft. székhelyén, a Közraktár utca 5. szám alatt alakítottak ki gyűjtőpontot, ahol minden hétköznap 7 és 16.30 óra között várják a felajánlásokat január 31- ig. Fontos, hogy a hónap végéig minden jótékony felajánlásnak a cég irodájában kell lennie, hiszen innen szállítják el a táskákat a Szeretetszolgálat munkatársai.

A cég marketingvezetője Kovács Marcell elmondása szerint a pécsi lakosság körében igen népszerű a kezdeményezés, abszolút pozitívak a visszajelzések. Idén, csupán néhány nap alatt 25 táskát vittek be a vállalat irodájába, várhatóan a tavalyihoz hasonló, több százas nagyságrendű lesz a leadott csomagok száma, tette hozzá.

– Abszolút vegyesen hoznak be, különböző korosztályú férfiak és nők adományokat, nálunk a cégnél is nemtől függetlenül mindenki készül táskával. A csomagoknál fontos szem előtt tartani, hogy a táska jó állapotú, használható legyen, hiszen nem csak „csomagolásként” számítanak rá a szervezők, hanem az adomány részét képező használati cikként. A batyu mérete lényegtelen, csak férjen bele minden hozzá tartozó tárgy. A táskába kerülő termékek esetében viszont higiéniai okokból azt kérik a szervezők, hogy minden legyen új és bontatlan – fejtette ki a marketingvezető lapunknak. Hozzátette, a korábbi tapasztalatok alapján a szervezők azt kérik az adományozóktól, hogy tiszta bugyi és tiszta zokni ne kerüljön a csomagba, mert ezek tavaly a kiosztások során sokszor nem hasznos adománynak bizonyultak a méretproblémák miatt.

Milyen termékek számítanak „nem luxusnak” és kerülhetnek a táskába?

Létfontosságú: fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, egészségügyi szárnyas betét, sampon, hajbalzsam, testápoló, kézkrém.

Extra luxus a nem luxusban: papírzsebkendő, hajgumi, hajkefe, dezodor, szájbalzsam, nedves törlőkendő, wc-papír, papucs, kedves személyes üzenet az adományozótól.

 

Tavaly Pécsett 369 táskát sikerült összegyűjteni:

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő