28 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapPTEProgramokkal készül a PTE a Tour de Hongrie idején

Programokkal készül a PTE a Tour de Hongrie idején

Kerékpárosbarát egyetemként az eseményen, valamint felvezetésként már az előző napon, május 11-én a Pécsi Tudományegyetem is jelen lesz a Kapcsolati Igazgatóság és a Sportiroda közreműködésével.

A verseny felvezetéseként, május 11-én, szombaton városi kerékpáros napot rendeznek.
Ennek keretében kerékpártúrákat szervez a Fittbike SE. Két táv közül lehet választani edzettségi állapot és elhivatottság függvényében. A családoknak ajánlják a 16 kilométeres, rövidebb részt, míg az 58 kilométeres inkább az edzettebb, nagyobb kihívásokra vágyók számára lehet majd vonzó – számolt be a PTE sajtóközleményében.

Szintén szombatra szervezik a PTE Sportiroda közreműködésével a biciklis „bebringázást” a Széchenyi térre , a város három pontjáról indulva, a Kossuth teret is érintve. Ez a program fél 12 és dél között várható, és a beérkezést követően fellép majd a PTE ETK Jazz Dance tánccsoport és a PTE Brass Band.

Május 12-én, vasárnap  a Tour de Hongrie utolsó, mindent eldöntő szakaszához a PTE is kitelepül két helyszínen:

  • 11 órától a Széchenyi téren lesz jelen a PTE szurkolói sátorral, több városi partnerrel együtt, ahol a Tour de Hongrie élő közvetítése mellett játékos programokkal és ajándéktárgyakkal, valamint a PTE Brass Band és a PTE Cheerleading Szakosztályának fellépésével is készülnek a szervezők,
  • 14.00 és 17.00 óra között pedig a Szigeti úton, a PTE KK Fogászati és Szájsebészeti Klinika előtt szurkolói zónát alakítanak ki. Itt remek hangulat, zene, szurkolói kellékek és PTE-s ajándékok várják az érdeklődőket – írta meg az egyetem közleményében.

A PTE már korábban beszámolt a verseny és az egyéb hétvégi programok kapcsán várható útlezárásokról az UnivPécs oldalán.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő