23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMennyit is kértek a rászorulók a Soros-féle csapat ebédéből?

Mennyit is kértek a rászorulók a Soros-féle csapat ebédéből?

Karácsony előtti ételosztást tartottak Gyárvárosban. A nemrég 130 millió forintnyi Soros-pénzt kapott Emberség Erejével Alapítvány szervezésében 200 adag babgulyást és édességet osztottak szét a civilek, de az ebéd egy része fogyott csak el. A volt Zion épülete előtt a Fidelitas helyi szervezete is osztott édességet.

A gyárvárosi közösséget szeretnénk erősíteni és támogatni – ezzel indokolta a helyszínt Tasnádi Zsófia, aki az Élménytár Tanoda nevében szervezte a 200 adag étel és édesség kiosztását.

– Egy csomó adománygyűjtő kampányunk szokott lenni és mindig az a teóriánk, hogy ne csak kérjünk, hanem adjunk is. Most úgy gondoltuk, hogy karácsony előtt ételt osztunk. A helyszín azért itt van, mert a Tanoda itt működik pár száz méterrel arrébb. Ezzel az akcióval pedig a gyárvárosi közösséget is szeretnénk erősíteni és támogatni – tette hozzá Tasnádi Zsófia.

Az Élménytár Tanoda egyike azon civil szervezeteknek, akiket közvetve Soros György is támogat. Korábban már írtunk róla, hogy Pécsett mintegy 100 millió forintot kapott az Emberség Erejével Alapítvány, akik egy új, az Erősödő Civil Közösségek (ECK) elnevezésre hallgató programot hirdettek meg.

Tasnádi Zsófia hozzátette, az ételosztás nem adományból megy, hanem az Autonómia Alapítvány egyik programjának keretéből finanszírozták.

A Fidelitas is osztott

A volt Zion épületénél a Fidelitas édességet osztott.

– Mintegy 200 bejglit hoztunk azért, hogy mindenkinek boldog karácsonyt kívánjunk. Tőlünk sosem állt távol a nehéz sorsú emberek segítése. Több mint egy évtizeddel ezelőtt a mi szervezetünk szervezte meg az első jótékonysági bált – mondta Beke Zoltán, a Fidelitas Dél-Dunántúli Regionális igazgatója.

Beke Zoltán hozzátette: ezzel a bejgliosztással az emberek figyelmét is szeretnék arra felhívni, hogy itt Soros György migránspárti szervezete egy jótékony célt használt arra, hogy befolyásolják a rászorulókat.

– Mi biztatjuk őket arra, hogy fogadják el az ételt, de át kell gondolni mindenkinek, hogyha elfogadják ezt az ebédet, ezt a gulyást, akkor mi lesz majd a következő kérés ettől a szervezettől, Soros György szervezetétől. Ki tudja, hogy a következő kérés nem az lesz-e, hogy fogadjanak be migránsokat vagy szavazzák meg azt, hogy Magyarországon betelepíthessék korlát nélkül a bevándorlókat – tette hozzá Beke Zoltán.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő