21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaMellár Tamás a PTE-n politikai nézetek szerint osztályozza diákjait?

Mellár Tamás a PTE-n politikai nézetek szerint osztályozza diákjait?

Több pécsi és baranyai szakszervezet, a DK, az MSZP és a Liberálisok által tető alá hozott ételosztáson Mellár Tamás civil-politikus az egyik pécsi fidelitasos egyetemi hallgatónak azt mondta: ha nála vizsgázik, akkor majd meglátja, hogy mi lesz. Az eseményre a komplett baloldal kitelepült, az Együtt viszont sehol sem volt.  

„Ingyenes ételosztást és ajándékozást tartunk városunk leginkább rászorult polgárai számára. Öröm számunkra, hogy évről évre egyre többen kapcsolódnak be az adventi ételosztásba és adományozásba. Lassan már csak a keretet kell biztosítanunk a jótékonykodáshoz” – olvasható a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegységének felhívásában. Az eseményt szombaton tartották meg, amelyen a standjával ott volt a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Liberálisok és az MSZP is. Utóbbiak a két baranyai politikusuk – Tóth Bertalan és Szakács László mellett – elhozták magukkal Kunhalmi Ágnest, a Párbeszéd vezetőjét, az MSZP-s miniszterelnök-jelöltté vált Karácsony Gergelyt is.

Mellár itt is

Igen ám, de közben megérkezett a nehéz sorsúakat megsegítő eseményre a mostanában politikai ambíciókat dédelgető Mellár Tamás is. Ő civilben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának tanára, saját bevallása szerint otthon egy 650 ezres számítógéppel kénytelen dolgozni.

A politikus nagy barátsággal üdvözölte a baloldaliakat, majd miután a Fidelitas aktivistái megjöttek a rászorulóknak szánt süteményükkel, valami eltört benne.

Ha majd nálam vizsgáztok

A jobboldali fiatalok ugyanis megkínálták a baloldali politikusokat, Kunhalmi Ágnest, Tóth Bertalant, Karácsony Gergelyt is. Ők udvariasan elutasították, de Mellár Tamás azt mondta, hogy ő „állami pénzből” vett süteményből nem kér, miután az egyik fiatal jobboldali aktivista örömmel üdvözölte volt egyetemi tanárát. Mellár erre azt mondta, hogy ha majd nála vizsgáznak, akkor meglátják.

Karácsony Gergely mosolyog a háttérben, miközben Mellár a diákokat kéri számon

A fiatal egyetemista annyit mondott, hogy nagyon szeretett bejárni a tanár úr óráira, és már vizsgázott is nála, 3-ast vagy 4-est kapott tőle. Minderre Mellár úgy reagált, hogy „mindenki követ el hibákat”.

Mérgezett kalács

Ezt követően, az egyébként szlogenjeik szerint az emberi értékeket előtérbe helyező Liberálisok helyi vezetője, Ágoston Andrea azzal küldte el a fiatalokat, hogy „a mérgezett kalácsot vigyék innen”. Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője volt az egyetlen, aki kiállt a fidelitasos fiatalok mellett, mondván, engedjék meg számukra, hogy ők is beálljanak az ételt osztók közé, hiszen a rászorulóknak hoztak ételt.

Kunhalmi Ágnes is ott volt Mellár mellett

A szóváltásnak több fültanúja volt, többek között az a Karácsony Gergely is, akinek az MSZP-s miniszterelnök-jelöltségről szóló trágár mondandóját titokban rögzítette szövetségese, az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs. Az Együttet egyébként az MSZP-sek szerint most meghívták az eseményre, de nem jött el tőlük senki.

Megírtuk, nemrégiben a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció eseményén ütötték meg a Fidelitas egyik aktivistáját.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő