Ütöttek a DK pécsi fórumán!

Miután elcsattant a pofon

Megütöttek egy demonstráló fiatalt a Demokratikus Koalíció péntek délutáni fórumán, melyet Niedermüller Péter, a DK európai uniós parlamenti képviselője tartott a Vasutas Művelődési Házban.

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke és a párt európai uniós képviselője, Niedermüller Péter érkezett Pécsre pénteken. A politikus a Vasutas Művelődési Házban tartott lakossági fórumot, melyen körülbelül 27-en vettek részt.

A politikus épp azokról a DK számára prioritást élvező szociális problémákról beszélt, melyeket egy esetleges választási győzelem után orvosolni szeretnének, amikor két fiatal demonstráló a művelődési ház nagytermének hátsó sorából felállt, kitartottak egy molinót, melyen a következő szöveg volt olvasható: „Hazaáruló! Szégyelld magad!”.

A tüntetők molinójára berágtak a DK-s fórumozók

A többnyire nyugdíjasokból álló publikum több tagja felszólította a fiatalokat arra, hogy menjenek ki a teremből, közben pedig két férfi odament a demonstrálókhoz, kitépte a kezükből a molinót, majd pedig az egyik férfi, egy idős úr, egy nagy pofont is lekevert az egyik tüntető fiatalnak, közben pedig erősen szitkozódott. A tüntetők egy szót sem szóltak a történtek alatt.

– Ezt nem kellett volna – mondták többen is a pofozkodó férfinak, köztük Kunszt Márta, a DK pécsi képviselője. Erre valaki a nézők közül bekiabálta, hogy „Nem ám, még többet is!”. Kunszt Márta próbálta elmagyarázni a DK híveinek, hogy ez egy nyilvános fórum volt, ahol a demonstrálók hangot adhatnak ellenvéleményüknek, de csak páran figyeltek rá.

Miután elcsattant a pofon

– Rohadt mocskos tetvek, én nekem ne mondják, hogy hazaáruló vagyok, hát mit képzelnek ezek! Ez a baj, hogy semmit nem teszünk ezek ellen! – kiabálta a pofonosztó öregúr, aki pár perccel ezután ki is viharzott a teremből.

– Végigdolgoztuk az életünket, megcsináltuk nekik az országot, mit csináltak belőle! – kiabálta egyidős nő, majd hozzátette, hogy: „Tudják már meg, hogy mi is vagyunk valakik, nem csak a Fidesz, a rohadt életbe!”.

A DK-s nyugdíjasok fel voltak háborodva

Niedermüller az esetet úgy kommentálta, hogy jobb, ha nem hagyják magukat beleharcolni verekedésekbe, mert akkor az fog történni, amit Orbán mondott, hogy 2017 őszén zavargások lesznek.

– Én megértem az urat, hogy dühös lett, de én azt gondolom, hogy nem fogjuk tudni ezt megoldani. Le lehet állni verekedni, de én nem szeretnék verekedni. Nem fogunk ötről a hatra jutni, ha egymásnak esünk. Erre várnak, és így ki fogjuk készíteni magunkat – mondta.

A megütött fiatal demonstráló, Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli régiójának igazgatója elmondta, társával ők csak éltek a szabad véleménynyilvánítás jogával, mikor molinójukat kifeszítették. Az arra érkező reakcióra viszont nem voltak felkészülve.

-A DK hívei a régi időket idézően reagáltak a tüntetésünkre. Erőszakkal, retorzióval, pofonnal válaszoltak egy olyan szituációra, melynek során számukra nem elfogadható nézetekkel szembesültek – mondta. Emlékezetes, hogy 2006-ban, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt azonosítószám nélküli rendőrök vertek meg tüntetőket.

A DK rejtélyes adatai

A fórumon a DK alelnöke célkitűzéseikről szólva hangsúlyozta, ha kormányra kerülnek, tenni fognak az éhező gyermekek helyzetének javításáért, melyet „néhány 10 milliárd forintból” meg lehetne oldani véleménye szerint.

Kiemelte, hogy az ország 15-16 éves fiataljainak a 27 százaléka tudomása szerint funkcionális analfabéta, a jelenlegi kormánynak pedig szerinte „se esze, se szíve” ahhoz, hogy megoldják ezt a problémát. A fogyatékos gyermekekkel élő családokon is segítene a DK – mondta – el fogják érni, hogy ezek a fiatalok valahogy szakmát tanulhassanak.

Nehezen sikerült lenyugtatni a közönséget

A szegény és analfabéta gyerekek megsegítése és felzárkóztatása mellett az egész országra kiterjedő idősellátást is szeretnének létrehozni, melynek véleménye szerint a normális nyugdíj mellett része az is, hogy el kell érni, hogy az idősek érezzék megbecsülve magukat.

Niedermüller ezután kifejtette, hogy ha hatalomra kerülnek, céljuk az lesz, hogy az ország fiatal generációit felkészítsék a jövőre, melynek kulcsa az oktatási rendszer megváltoztatásában rejlik szerinte.

A DK alelnöke elmondta, hogy a gyerekek ma felesleges lexikális tudást magolnak csak be, ezért vesztik el a kedvüket a tanulás iránt. Ezen úgy változtatnának, hogy például az évszámok beverése helyett az összefüggésekre irányítanák a diákok figyelmét.

Gyurcsány nem akarja

Niedermüller átfogó képet festett az ellenzékről is és sok szerencsét kívánt az LMP-nek, mert ők nem akarnak az ellenzékkel összefogni.

– A Jobbik és az LMP külön indul, az Együtt szeretne is valamit és nem is, nem lehet eldönteni, hogy beállnak-e Szél Bernadett mögé, Karácsony Gergely lassan egyedül alkotja a Párbeszédet, és mivel nagyon szeretne valami lenni, ezért ne tudja eldönteni hova álljon, állandó mozgásban van – mondta, de talán a mi oldalunkra kerül, de az Együtt nem. Az MSZP-t nagyon megütötte Botka László visszalépése, nincs emberük, sem ötletük helyére, de ez minket semmilyen örömmel nem tölt el. Ha összeroppannak, akkor tényleg nagyon nagy bajban vagyunk. Sokkal inkább arra bátorítjuk őket, hogy legyenek közös jelöltjeink az egyéni körzetekben,úgy vélem, hogy november végére megtörténhet a megegyezés – mondta.

A közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt kérdése azonban problémásabb, hiszen ehhez közös program kellene.
– Vannak köztünk azonban nézetkülönbségek: mi a határon túli magyarok szavazati jogát mindenképpen elvennénk, mert nem itt élnek, nem érinti őket a választás – ez nem hazaárulás. Mi azt is mondjuk, nem az a fontos, hogy legyen13. havi nyugdíj, hanem az, hogy biztonságos, kiszámítható legyen idősügyi politika. Ezen nézeteltérések miatt a realitás az, hogy lesz 106 közös jelölt, de nem lesz közös miniszterelnök-jelölt és közös lista sem.

Az DK alelnöke elmondta, Gyurcsány Ferenc leszögezte, nem pályázik a kormányfői posztra, nem akar jelölt sem lenni.

A kerítés semmit nem ér

Legalábbis a DK-s alelnök szerint, mert migráció ügyében az nem megoldás, hogy “körülkerítjük a saját játszóterünket”. Amikor Magyarországon átmentek a migránsok, akkor a magyar hatóságoknak gőzük nem volt, hogy mit kellene tenniük, fogták és átvitték őket Ausztriába – mondta.

– Ezt nem bocsájtották meg nekünk, Orbán Viktor nem találja a hangot az unióval, és attól még, hogy kerítést építünk, ezek az emberek nem fognak otthon maradni – mondta. – Egymillió menekült az 500 milliós Európában, semmi. Közös fellépés kellene Európában, hogy megkülönböztessük a ténylegesen rászorulókat azoktól, akik csak a jobb körülmények miatt akarnak ide jönni.

Szó sincs arról, hogy menekültek követték volna el a terrortámadásokat, ez aljas hazugság, hanem olyanok, akik már ezekben az országokban éltek – mondta a DK alelnöke, ugyanakkor ezzel szemben tény az, hogy a támadások egy részét – például hazánkon is átutazó –  migránsok, a másik részét pedig korábban bevándoroltak gyermekei (akik radikalizálódtak) követték el.

Hirdetés

156 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Értse már meg Mukibácsi, hogy a “klisé” NEM egy varázsszó. amit mindenre rá lehet húzni. Még ebből is képes klisét csinálni :)))) – hihetetlen….

 2. Nice try Mukibácsi, de a klisézésről már lecsúszott. Majd másnál elsütheti. :))))) Nem védettem le. 🙂

 3. Na ez a “sehogy” az igazi klisé! 😀 Akár bal, akár jobb agyféltekével is generálódott.

 4. Akkor klisé, vagy nem? Hogy lesz így ebből munkaebéd? 🙂 (Bárrrrr…….az is lehet egyfajta “klisé”)

 5. Gyanús… – a “mindenben van valami igazság, nem tudhatjuk, mi volt” c. kliséhez áll a legközelebb.

 6. Azt nem tudhatom, hogy lemaradt volna valamiről Kati. A szindrómákat illetően pedig “színvak vagyok” – egyiket sem tartom helyesnek.
  Ezt így elfogadja eredeti gondolatnak, vagy most is klissé klisés voltam?

 7. Csakis! (A Havas- az nem inkább Marton-szindróma eredetileg? Lemaradtam valamiről???)

 8. Pedig nagyon is megfontoltan fogalmaztam, hogy még véletlenül se lehessen “Havas-szindrómával” megvádolni. Minden esetre a “sajnos” jelen esetben pozitív kicsengéssel hat felém….persze szigorúan az ebédet illetően.

 9. Mondom én, hogy belebonyolódott. 🙂 Az “én időmben” (és nem a virtuális ismeretlenségben) ezt már rég egy ebédmeghívás követett volna, hogy egy kicsit esélye legyen az embernek megismernie azt, aki a hátán élesíti a karmait. 🙂 Sok esetben ki is derül, hogy nem is állnak egymástól olyan távol…. 🙂

 10. De hát erről beszélek Mukibácsi! CSAK magának tűnik annak. Mert nem képes másban gondolkodni. És megnyugtathatom, nekem tizedannyi energiámba nem kerül begépelni ide egy-egy mondatot, mint “magácskának”. (Hímsov klisé….:)))))

 11. Az egész élet egy klisé. De magácska már klisé bele fog bonyolódni ebbe a nagy agytanulmányozásba. 🙂 Lelke rajta. Majd, ha fájni fog, akkor felemelem a kezem és jelzek. Még bírom….

 12. Újabb közhely – sorozat… Képtelen kitörni ezekből. Szinte hihetetlen, hogy a jobbos agy – amit ugye tanulmányozok – nem képes önálló gondolatokra. Vajon mi lenne, ha nem lennének ilyen klisék? Mihez nyúlnának?

 13. Semmilyen virtuális pofozkodás még el nem döntött az életben egyetlen egy fontos dolgot sem. Most sem fog, és különben is….
  Nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja…. 🙂 Puszi 🙂

 14. Ezt a kört már lefutottuk, Mukibácsi! Ezek a mondatok, CSAK MAGÁNAK tűnnek érthetőnek. Annyi virtuális pofont kapott már itt emiatt. Nehogy megsajnáljam… :))

 15. Nem, nem ezt gondolom! Csak jobbos az agya, és azért tud, KIZÁRÓLAG kategóriákban, klisékben, előregyártott agitpropos narratívákban stb. gondolkodni.

 16. Újabb értelmezhetetlen célozgatás, hímsov. klisé, gúny….. tényleg nincs egyetlen saját, értelmes gondolata sem Mukibácsi? De most komolyan!!!

 17. Mi? Újabb paranoiás klisé Mukibácsi. Totál kikészíti magát. Nem vagyok sem pedagógus, sem pszichomókus (SZÓJÁTÉK!) – nyugi. Viszont érdekel a jobbos gondolkodás. Ha úgy tetszik, foglalkozom vele. Ezért is érdekel a reakciója – legyen bármely bárgyú is.

 18. Talán magának kellene, Mukibácsi, első körben túllépnie az enyhén paranoiás “ti” ill. “maguk” kategóriákon. Próbálja meg. Bár én nem tennék arra, hogy sikerülni fog….

 19. Lassan is írhatja… Párbeszéd alig volt, az inputmező meg mindent elbír. Tsókolom 🙂

 20. Milyen problémákat vizionál? csak nem pszichológus, ááá, nem hiszem…..
  Nem lepődnék meg viszont, ha egy pedagógussal “beszélgetnék”. Azok kezdik magukról azt képzelni egy idő után, hogy tévedhetetlenek, s némelyikük egyenesen a JóIstenhez kezdi mérni magát.
  Ha tehát igen, akkor be ne vallja! Elvégre maguk tették tönkre az oktatást. 😀

 21. Én egyiküknek sem szóltam be. Pont fordítva történt. maguk kötöttek belém. Ennyi a történet, de ezen tényleg tovább kellene már lépnie. Próbálja meg, sikerülni fog! 🙂

 22. Erről beszélek, Mukibácsi, a béna metaforikus próbálkozásai, a szánalmas hímsov. duma NEM minősülnek véleménynek, érdeminek meg pláne nem. Aki egy női nicknévre zsigerből magácskázik, az ráadásul nyilvánvaló problémákkal küzd….. Mukibácsi, Mukibácsi… maga úgy van, mint a viccben a rendőr, aki lebuktatja saját magát. :)))

 23. Nos, a troll definíciójához nagyon nem tartozik hozzá a “lelépés”! SŐT! A lényeg pont az, hogy addig szívóskodnak a beszólogatásokkal – miként maga is – amíg az eredeti témát végképp be nem tapossák a földbe. (Ez csak egy szófordulat!)

 24. Na, ha ezt így látja, akkor el is jutottunk a konfliktusunk gyökeréhez. Ha maga szerint, Mukibácsi, a kommentelők cs—getése, a talányos célozgatásai, a még talányosabb kérdezgetései “érdemi véleménynek” minősülnek, akkor mi olyannyira más malmokban őrlünk, hogy tényleg felesleges a párbeszéd. Csak hogy ne áruljak zsákbamacskát, gyorsan még leírom, hogy az én olvasatomban az érdemi vélemény a TÉMÁHOZ kapcsolódó egyéni meglátások, gondolatok megfogalmazását jelenti.

 25. Hát pont erről beszélünk Mukibácsi! Újabb talányos metafòra, amely mögött ismét csak maga lát “érdemi” akármit. Alapvetően engem – hiszi vagy sem – érdekelne a mondanivalója, vagyis inkább a gondolkodásmódja, de egyszerűen képtelen érthető mondatokban előadni. Ezt most már el kell fogadnunk. :((

 26. Nos, annak, hogy valakit, vagy valamit, nem szeretnek-gyűlölnek, annak azért oka kell, hogy legyen.
  Így volt ez, az Mszp szabadrablás idején is…

 27. Túl olcsó volna telemásolgatni a lapot olyasmikkel, amit a fidesz-kormány megvalósított. Teljesen mindegy, hogy mit kezdenék el leírni, mert már kialakultak az “ellenzéki-tagadópanelek”. Aztán szó, szót követ és eljutunk megint a kiindulóponthoz. El sem olvasnád.

  Itt viszont a kiindulópont az volt, hogy elcsattant egy pofon a rendezvényen, ami megosztotta azért egy “kicsit” a közvéleményt. Kinek, kinek szájíze szerint. Ahhoz képest elég messzire mentetek el a fideszgyűlölettel, aminek ehhez a cikkhez semmi köze nincs. Valójában teljesen mindegy, hogy mi történik, valami miről szól, mit akar közölni, mert előbb-utóbb kibuggyan a fidesz-gyűlölet és teljesen elkanyarodik minden.

 28. Mi lenne az ellentételezés?
  A rezsicsöki?
  Azt hiszem, az igen csak karcsú!
  Nem gondolod?

 29. Maradjunk annyiban Kati, hogy aki csak balra néz, az nem látja a jobbról érkező forgalmat , és természetesen fordítva is igaz. Tehát igyekezzen kapkodni a fejét magácska is, hogy legalább a teherautót sikerüljön meglátnia. 🙂

 30. Frissítsd az adatbázist 🙂 Ennek a “Jusztos- sztárklikkes” felsorolásnak vannak igazságelemei, csak sajnos nem írja le azokat a kontraintézkedéseket, amik egyes – valóban megszorítások miatt – az ellentételezést elfelejtik megemlíteni! Csak mást ne mondjak… a pedagógusok javadalmazásának emelése, ami valóban megtörtént. Köszönik jól vannak! Mi sem bizonyítja jobban, hogy leszarták a tavaszi CEU-s hőbörgést. Pedig itt lett volna az alkalmuk, a hőbörgésre. “reprezentációs és üzleti ajándékok…” – ez ám az igazi megszorítás!!! 😀 😀 Még arra is lusta voltál, hogy szemezgess az általad kimásolt szövegben és a nyilvánvaló marhaságokat kitöröld. 🙂 Hajrá Juszt Laci! Hajrá Gyurcsány! 😀

 31. – adójóváírás megszüntetése
  – béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
  – cafeteria megadóztatása
  – munkavállalói járulékok emelése
  – 32 ezer fő elbocsátása a közszférából

  – a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
  – reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
  – cégautóadó emelése
  – egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
  – kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal

  – ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
  – illetékemelések
  – a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
  – az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
  – az ebek és lovak kötelező chipezése

  – a „chipsadó” bevezetése
  – a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
  – szeszesital jövedékiadó-emelése
  – dohányáruk jövedékiadó-emelése
  – környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése

  – üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
  – bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
  – autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
  – az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
  – baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)

  – a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
  – 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
  – a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
  – a szociális öntemetés bevezetése
  – szociális hozzájárulási adó bevezetése

  – elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
  emelkedett)
  – közművezeték-adó
  – a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
  – kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
  – bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése

  – banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
  – betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
  – telekommunikációs adó
  – „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
  – pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat

  – nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
  – közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
  – munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
  – egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
  – a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel

  – pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
  – tandíj de facto bevezetése
  – asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
  – mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
  – egészségügyi járulék emelése

 32. :)) Maradjunk annyiban, Mukibácsi, hogy ezek csak magának tűnnek “érdembeli gondolatoknak” – nyilván. :))))

 33. Sorolj fel megszorításokat, melyek olyan volumenűek voltak mint pl. a közszférában az évenkénti arányos létszámleépítés, 2010 előtt. A forint csúszóleértékeléséig nem kell azért visszamenni 🙂 Pedig akkoriban nem volt szerintem olyan rossz helyzetben az ország, mint ahogyan azt Gyurcsány utolsó időszakába sikerült bedöntenie… de nem érdekes. Én lezárom már itt ezt a pofozkodást. Javaslom neked, nektek is, hogy nézegessétek Soros “önvallomásait” a youtube-on, most az a sláger! 😀

 34. Dehogy. A trollok soha nem vitatkoznak. Majd figyelje meg! Beírnak valamit, ami megbotránkoztatja a másik felet, aztán otthagyják az egészet és vissza se néznek többet. Akik meg maradnak, azok csak vitatkozgatnak, sokszor már egymással is, miközben a troll rég eltűnt.

 35. Már hogyne volnának. Szépen le is írogattam, csak az a tisztes úri közönség ellenzéki oldalának nem tetszik. Ez van 🙂

 36. Mukibácsi! Ismét lebukott. A “süket, vagy, vak vagy, megszöktél a zártosztályról” stb. stb. ez ugye mind TROLLKODÁS…

 37. Tehát, szerinted az elmúlt, most már lassan nyolc évben, nem voltak megszorítások?
  De Mukibácsi, miért kell hazudni?

 38. Drága Gina! Mindig csodálom, honnan tudjátok halálos biztonsággal, ki hazudik… Különös tekintettel a proli nyelvezetből látható kultúrális “gyökerekkel” 🙂

 39. A szar hazugságaidat ne ìrogassd…olyan balos mòdra…!de vagytok egy páran gyökerek….!

 40. Még micsoda “szerencse”, hogy ilyen Ginák is hozzászólnak 🙂
  Bár inkább grafittiznének, nyilván ahhoz jobban értenek, mint a demokráciához.

 41. Ne legyél képmutató!! Csak rá kell nézni!! …Amúgy miért nem érdeklődsz a DK:s bandánál a stílusukról?

 42. Mindenkinek MÁS tűnik hiteltelennek/levitézlettnek/alkalmatlannak. És tényleg nem lehet egyszerre 6-ra szavazni, majd mindenki ELDÖNTI saját maga, hogy számára kii tűnik hitelesnek,nem-levitézlettnek/ alkalmasnak. Hm?

 43. Mukibácsi! Még nem tudjuk, hogy kik lesznek a baloldal jelöltjei. Majd amikor már meg tetszik tudni, hogy ott ahol szavazni tetszik, kik lesznek, akkor tessék ismét megkérdezni, és akkor megmondom. Oké? Ha pedig úgy tetszik látni, hogy senkiben sem lehet megbízni, akkor tessék hagyni az egészet a fenébe. Úgyis mindegy. Mind meghalunk.

 44. A “baloldal” az nem SZEMÉLY! Az nem JELÖLT! Egyébként pedig a jövő az mindig mozgásban van. Nincs Magyarországon baloldali párt! Aki annak hazudja magát az sem az! 🙂

 45. 😀 A felsorolásodból a fele hiteltelen/levitézlett, a másik fele alkalmatlan. Egyszerre meg nem lehet 6-ra szavazni. 😀 Szóval aki mindenkire akar szavazni, az senkire nem fog 😀

 46. Látom, nem kenyered az elvont gondolkodás.
  Elsö válaszom: bárki, aki kicsit is ért a gazdasághoz, pénzügyekhez, diplomáciához. Mert nem a hazudozás a legföbb politikusi erény.
  Konkrétan: Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Botka Lajos, Széll Bernadett, bárki, aki vállalja a hatalmas médiafórban lévö fideszisták várható aknamunkáját.

 47. Nem kaptam választ…. KIRE KELL JÖVŐRE SZAVAZNI? Ezt egy mondattal le lehetne rendezni, ahelyett, hogy megint kezdenéd/folytatnád és folytatod a Fideszellenes propagandát. Engem mondjuk nem zavar, de kire kell akkor jövőre szavazni? Nos?

 48. Megtisztelö választ? A fidesz a naokban emelte meg 90 milliárdra a propagandára szánt költségvetést… Közpénzböl, pártérdekre. Magyarul: magad fizeted meg, hogy félrevezessenek. Hogy elhigyjed, hogy minielnökünkön kivül mindenki más hülye. … Erre költik az ország pénzét, ami megmarad az offshore cégekbe kitalaicskázás után… Ahelyett, hogy a jogállamot erösitenék, ami a jól menö gazdaság alapja volna… Hogy az emberek merjenek beruházni, és érdemesnek lássák tisztességesen dolgozni…
  Arra költik az ország és az EU pénzét, hogy azt higyjed. rendbehozták a pénzügyeket, dübörög a gazdaság, és a magyar remberek érdekeit védik…
  Ezzel szemben kevesebbet költenek az egészségügyre és az oktatásra, most konjunktúrában, mint Gyurcsányék a nemzetközi krizisben, az elözönyolcévben! Nyilván nem tudhatod, mert a mindent elboritó propaganda hatására elhitted, hogy a megszoritások nem a nemzetközi helyzet, hanem az elözönyolcév hibái miatt voltak. Elhitted, hogy ami a fideszkormány alatt ma még mindig müködik, az a fidesz miatt van és nem a fidesz ellenére.
  Elhitted, hogy az EU problémáit gyülölködéssel és szószegéssel lehet megoldani.
  Elhitted, hogy a támogatások dacára nem az EU-integrációt kell erösiteni, hanem a magyarokat lejárató széthúzást…
  Elhitted, hogy a propagandán és lopáson kivül semmihez nem értö megélhetési fideszpolitikusok képesek az ország és a magyarok ügyét elörelenditeni.
  Nem a te hibád, hanem a gátlástalan maffia-kormányé.
  Az önmagukat lejárató megélhetési fideszpolitikusokon kivül bárki jobb lenne, aki kicsit is ért a közgazdasághoz, pénzügyekhez, diplomáciához. És ilyenek a magyarok között is még számosan akadnak. Legalább húsz név van, akiket csak a fidesz gátol abban, hogy sokkal eredményesebben vezessék az országot!

  De amig ez a hülyités folyik, melyre véleményed a legjobb példa, nem sok esélye van az országnak.
  Ez van. Nem élhetünk jobban, mint amit értelmünk felfogni enged.
  🙁

 49. Fogalmam sincs. NEM politizálok ld. fent. A történelem fogja megoldani ezt. A tippem az, hogy kb. 2020-22 körül lesz egyfajta “éhséglázadás”. Nyilván a jelenlegi garnitúra sem véletlenül menti a vagyonát külföldre. Akárcsak én – bár nyilván nagyságrendekkel kevesebbet.

 50. Várom a megtisztelő választ abban a kérdésben, hogy jövőre kire kellene leadnom a szavazatomat! Esetleg indoklással együtt, bár az nem feltétlen szükséges és megígérem, hogy meg fogom fontolni!

 51. Értő olvasás….. újabb klisé. És pontosan maga nem olvassa az én írásomat. Ismét ejnye. Akkor még egyszer: én NEM politizálok, NEM érdekel a politika. Azt TUDOM, LÁTOM, TAPASZTALOM, hogy vissztért az ötvenes évek. Az emberek félnek a hatalomtól, félnek a jövőtől. Egészségügyi ellátás praktikusan minimális van. Az iskolákban mossák a gyerekek agyát. Az emberek le vannak pusztulva, szegények, mogorvák, bezárkóznak stb. Ez lenne az új világ? És még egyszer: látom, hogy örül annak, ha másnak rossz – ilyen is volt már a történelemben nem egyszer. Ma azoknak fut a szekér, akik törtetnek, a másikat eltapossák, érzéketlenek, gonoszok – magyarul 🙂 a pszichopaták vették át az uralmat. Ebben sincs sok új. (Hitler, Sztálin, Pol Pot, Kim Ir Szen stb. stb. soroljam?)

 52. Értő olvasás kérem. A válaszok és viszontválaszok értő követése.
  Mit nem lehet ezen érteni? Nem nézted a “Kormánybuktató tavasz” eseményeit, meg a CEU-s visítozást idén tavasszal? Vagy szelektív az információfeldolgozó képességed? Te írtad, hogy a “hazaárulózás az fideszes klisé”
  Na jó…. itt a vége részemről. Ez megint csak 2/3 lesz a Fidesznek. És nem a Fideszesek az agyhalottak – ez meg fényesen beigazolódott megint csak….

 53. Nem azért van igazam, mert hölgy vagyok, hanem azért mert a valóságot semmi nem írja felül. A hazaárulózás pedig ismét egy fieszes klisé. Ennyi.

 54. “HaKati” A “hölgyeknek” mindig igazuk van! Még akkor is, ha nincs mindig és mindenben… 🙂
  Szóval: “HAZAÁRULÓ. SZÉGYELLD MAGAD” – és kapott egy pofont. Reméljük jövőre senkinek nem lövik ki a szemét áprilisban!
  Jó egészséget! 🙂

 55. Látom az írásom, most egyből kiverte a biztosítékot. :)) Csakhogy ez a válasz NEM válasz az én felvetéseimre, talán csak annyiban, hogy messzemenőkig igazolja az én állításaimat. Igen, én az említett szempont alapján valóban egy csoporthoz tartozom, méghozzá ahhoz, aki LÁTJA, hogy mi zajlik és a szlogenek nem írják felül a VALÓSÁGOT. Engem nem lehet megvezetni, a “vannak még hibák, de jó az irány”, a “van, amit még nem jól csinálunk, de majd bla bla..” c. klisékkel. Tényleg nem látja, hogy pontosan ezek a troll-panelek??? Tényleg nem látja, hogy a “maguk” oldalán soha nincs érv, csak és kizárólag az agitprop köszön vissza MINDEN kommentből? Tényleg nem?
  Engem különösebben nem érdekel a politika, mindig is távol tartottam magam tőle, de amit MEGTAPASZTALOK, amit LÁTOK, azt nem írja felül semmilyen elmélet (Tehát pl. hiába kerülik a szót, hogy MEGSZORÍTÁS, ha a legdurvább dolgokat követik el nap mint nap… ugyanígy hiába dübörgik, hogy jól élünk, ha NEM stb. ) Tényleg nem érti? Meggyőződésem, hogy aki ennek a fasiszta rezsimnek tapsol, az vagy ténylegesen profitál belőle, vagy annyira megvezethető, hogy csak akkor fog neki leesni, hogy mi zajlik, amikor konkrétan az orbán viktor pakolja ki majd a kamráját.
  Én azt tapasztalom, és a személyes tapasztalásomat SEMMI nem írhatja felül – nyilván – hogy az emberek, én is, nagyságrendekkel szegényebbek, elkeseredettebek és mind fizikailag, mint lelkileg össze vannak törve. A kisvárosból, ahol élek, egy csomó ember egyszerűen ELMEGY, mert még ha vannak is tartalékai, a kilátástalanság okozta iszonyú közhangulat annyira nyomasztó, hogy nem bírja tovább. Ha valaki csak egy rossz szót emel vagy csak egy “lájtos” ellenvéleményt fogalmaz is meg mondjuk a városvezetés ellen, már másnap kirúgják, vagy rosszabb esetben viszik be rendőrségre kis elbeszélgetésre. Persze nem azt mondom, hogy megverik, nem is kell. A békekorszak generációjának elég egy kis “tudunk ám máshogy is beszélgetni” és már vissza is vonul. Nem szégyellem – én is megijedtem.
  Szóval Mukibácsi, maga ennek a rendszernek tapsol? Ez a jó irány? A Rákosi rendszernek is voltak ilyen hívói, sőt Hitlernek is – nem kevesen – és akkor azok is jó irányok voltak, csak közbeszólt a csúnya ellenfél? És akkor maga szerint az igazi ellenzék mit csinál? Tényleg nem tudja, hogy hányan mennek el az országból, mert meg vannak félemlítve? Miféle valóságban él maga? Valami elefántcsont toronyban? És akkor még egyszer: magának tetszik az, hgoy másnak rossz:?????? És jóleső érzés gúnyolódni a demokratikus választásoknak nevezett cirkuszon, amiről mindenki tudja, hogy egy rohadt nagy humbug? Mukibácsi…..

 56. Érdekes volt ismét olvasni egy olyan “engem méltató” bejegyzést, ami szerint én már szinte nyitott könyv vagyok. 🙂 Érdekes volt olvasni megint egy olyan “engem méltató” bejegyzést, ami szerint én ezt-azt mondtam volna, vagy arra adtam volna sugallatot, hogy ezt, meg azt, erre, vagy arra kéne tapsolni bárkinek is. Érdekes volt olvasni egy olyan bejegyzést, amiben a hozzászólónak a szerény személyem a célpontja és emellett konfabulál nem létező el nem hangzott, le nem írt dolgokat. Amivel természetesen a saját gondolatait manifesztálja a felületre, de ezeket tompítandó úgy állítja be az egészet, mintha valami fergeteges, életveszélyes támadásra adná ezeket a jogos(?), szinte védekezés-szerű túlpörgetett “érveket”.
  A legszebb talán a Rákosizás volt, a bűnözők… na itt már meglátszik, hogy bizony beletrafáltam korábban, hogy bizony, pontosan abba a csoportba tartozol, de ez a te magánügyed. Az ilyesmi is, hogy a Fideszre azok voksolnak, akiknek hasznuk van belőle…és sorolhatnám. Én meg jól élek abból, hogy kihúzom alólad a széket és tönkre teszem Orbánnal együtt (karöltve!) az országot. 😀 😀
  Tönkreteszik? De melyiket? Ne keverjük a “Medgy-Gyurcs-Bajnaisztán” országot a maival. Azt biztos nem gondolod, hogy akkor volt itt a Kánaán!(ma sincs, de összehasonlíthatatlanul jobb a helyzet – ó, persze, majd jönnek a megszokott ellenzéki troll-panelek – ismerem, kímélj meg tőle) Nem tűnt fel, hogy az elmúlt 7 évben nem hallottál egy bizonyos fogalmat soha!? Segítek: MEGSZORÍTÁS ! ! ! Jaj, de szerették ezt anno, és meg is lépték évente 2-3szor is……………….PONT.

  Nem bocsátkozom további okfejtésbe, mert:

  “HaKati” – kedves!
  Annak adod be a derekadat, akinek akarod. Összeszedni nem nekem kell magam – én egyben vagyok. És mindenki tudja, hogy a Fidesz is nagyon egyben van! (Ezért van az ellenzék beszarva!) megkockáztatom, hogy nagyon kampányolnia sem kellene, mert az eredmények önmagukért beszélnek. Vannak hibák is? Vannak és lesznek is. Van amit nem jól csinálnak? Van bizony! És lesz is! Van valaki, aki esetleg leválthatná, képes lenne (rátermettségével, programjával) Orbánt? – én nem látok ilyet.
  Választásokat nyerni pedig demokratikus úton szavazással lehet, melynek során több voksot kell leadni a “másikra”. És az lesz, azt kell majd “szeretni”, mert az a TÖBBSÉG akarata….!

 57. Ejnye Mukibácsi. Eddig legalább voltak értékelhető érvei. A ‘te beteg vagy”, “marhaságokat írsz” plusz arra célozni, hogy egy kommentelő valamiféle láthatatlan csapathoz tartozik (“TI”) ill. trágárkodni stb. stb. – szóval ez ugye szimpla trollkodás. Szedje össze magát. Azt nagyon is megértem, hogy magának bejött ez a rendszer, amelynek nyilván valamilyen formában a haszonélvezője. Azt is megértem, hogy magának tetszik, ha másnak rossz és ez maga szerint a normális gondolkodás. Ez rendben is van, ismerek ilyet a történelemből és sajnos aszűk környezetemből is. De ugye arról nem akar engem meggyőzni,hogy még örüljek is annak, hogy egy bűnözői csoport lerabolja az országot és kifoszt engem is??? Nem az lenne a beteges, ha annak örülnék, hogy tönkrevágják a felnőtt éveimet? Menjek én is tapsolni ennek, mint a Rákosi korszakban és üvöltsem, hogy hajrá viktor, miközben lassan a széket is kihúzzák alólam és ha ez ellen szólni merek, akkor jön a “narancssárga” autó? Ez lenne maga szerint a “normális” gondolkodás? Adjam be önként a derekam, hogy egyesek – maga is?? – jól éljenek? Vagy hogy van ez?

 58. Bocs, én már lezártam. Egyébként sem vagyok “…ma már minden gondolkodó ember tudja…” (lásd lejjebb!), kategória. Vajon hogyan is lennék képes megérteni ezeket a “nyilvánvaló” érveléseket. 🙂
  Én a beszélgetés során egyetlen egyszer sem említettem semmilyen “libásbajnait”, se “balliberálist”. Mondhatnám viszont ezekre: “fidess, fidessnyik, agyhalott, fidessbirka, Mészároslölő, orbanisztán…” – de nincs értelme. Időnként elmennek az emberek szavazni, aztán megy minden tovább….

 59. Azért ez már egy kicsit beteges gondolkodás, amit itt levezettél a rendőrökkel kapcsolatban – már ne is haragudj…. Ilyen marhaságokat se kéne leírnod: “ma már minden gondolkodó ember tisztában van vele….” Mégis mit gondolsz? Aki nem ellenzéki az szerinted a szarógalamb kategória? Itt fogjátok megint elbukni a választásokat, többek között ezért is, mert semmibe veszitek és hülyének nézitek azokat a honfitársaitokat, akik szerint jó irányba megy az ország. Üdv. én, az agyhalott…

 60. 1) Jól esik. Köszönöm!
  2) Az adatok önmagukban valóban nem meghatározóak, de azért számítanak, különösen, ha nem környezetükből kiragadva más értelemben idézik őket (legjobb példa az öszödi beszéd, ahol az akkori MSZP korrupt haszonélvezői játszották ki az eredetileg belső használatra készült szöveget, hogy az ezt megváltoztatni akaró miniszterelnököt el-lehetetlenítsék).
  Relációban? A legtöbb naív fideszhívő képtelen relációkban gondolkodni. Neki elég annyi, hogy “bukottpolitikus”, “libásbajnai”, “balliberális”, “a haza nem lehet ellenzékben” (értsd itt egyedül orbánviktor véleménye számít),… ha meg tudod különböztetni az agymosást a tényektől.
  3) Gusztus? A politikában hagy ne a nyakkendő színe, döntsön… Miért nem hat nálunk a racionális érvelés vajon ? Volna pedig ilyen is: Gyurcsány, Karácsony. Molnár Csaba, Hadházy, ha eljut hozzád :-(((
  4) Idézett link: Első fokon Gyurcsánynak adtak igazat – tehát jogilag sem egyszerű az eset. AZONKÍVÜL: Még ha igaz is, ebben az esetben magántulajdonról van szó (ha ismered az eltérést a közpénztől). Arról nem is beszélve, hogy – egyik legfrissebb hír – az MVM nyereségéből, ami állami tulajdon, közpénz, ötszázmilliót forditottak a CÖF támogatására, ami civil kezdeményezés, tehát magántulajdon. Ezügyben vajon kit tartanak több hónapja vizsgálati fogságban, jogszerű eljárás nélkül? Ezeket a tényeket nem tudod, nem hallottad, vagy nem érted?

 61. Állj Mukibácsi! A “szociális érzékenység” nyilvánvalóan nem az a fogalomkör, amit az adófizetők pénzén fenntartott agymosó közmédiából megismerhetsz…
  Például hallottad a közmédiából, hogy az elmúltnyolcévben két pénzügyi/gazdasági csődöt kellett az akkori kormányoknak kezelni? Ami a kiadások csökkentését AKKOR kikényszeritette, de végülis azt eredményezte, hogy NEM TÖBB kórházat kellett bezárni? Kedvenc politikusaid az egészségügy költségvetését most KONJUNKTÚRÁBAN tovább csökkentették… Hasonlóan, tovább csökkent a nevelésügyre fordított támogatás. Ezzel szemben az új oligarchák hihetetlen mennyiségű pénzt – EU-támogatást és adóbevételt – oroznak el és talicskáznak ki az országból.
  A kormánymédiának elég az ellenzéket pocskondiázni és a fenti tényeket letagadni, mert sok hasonló naív hívő akad 🙁

 62. Nyilvánvaló, hogy MINDEN rendszernek vannak hívői és/vagy haszonélvezői – egyébként nem is működhetne. Naná, hogy vannak ennek a rezsimnek is ilyenjei, akik naná, hogy elmennek ikszelni. Csakhogy Glicze László nagoyn jól összeszedte, hogy milyen módszerekkel gondoskodnak arról, hogy megnyerjék a választást és ma már minden gondolkodó ember tisztában van azzal, hgoy az egész csak néphülyítés. Egy mozzanattal kiegészíteném a listát. Minden rendőrről van személyes adatlap, ahol a belső elhárítás bejelöli,hogy jobboldali vagy baloldali érzelmű. Aki baloldali, az inkább nem megy el szavazni – mint kiderült – mert azt ugye nem lehet tudni, hogy hova húzza az ikszet, de azt két klikkeléssel látják, hogy ELMENT szavazni, tehát feltételezik, hogy a “rossz” helyre húzta…. És mondjuk onnan kaar nyugdíjba menni, vagy csak el akarja tartani a családját. Nyilván van még számatalan ilyen módszer. Tiszta ötvenes évek.

 63. Nem haragszom. Válaszoltál – elolvastam.
  Az adatok önmagukban nem meghatározók, csakis relációban.
  A fenti cikkben látható egy – és ehhez nem kell bankárnak, elemzőnek, lenni, elég csak picit megmasszírozni az emlékezetet. És ebben a pillanatban vissza is térhetünk a fenti cikkhez:
  Akinek tehát hozzájuk van gusztusa, szavazzon rájuk. 🙂
  http://index.hu/belfold/2017/10/31/helyreigazitas/

 64. Ilyen idióta nem lehetsz, hogy nem bírod befejezni a szar dumád! Anyád boldogítsd ezzel ne engem! Ennyire ráérsz te faszkalap??!!

 65. Erre ne haragudj, még muszáj válaszolni.
  Kérdezem, látsz-e különbséget a kis hazugság és a nagy hazugság között? Látsz-e különbséget a kis korrupció és a nagy korrupció között? Látsz-e különbséget a fejlődés és a destrukció között? A mocskolódás és a fair play között? A diplomácia és a bunkóság között? A krízis és a konjunktúra között? A szociális piacgazdaság és a vadkelet (kezdeti tőkefelhalmozás) között?
  HA legalább egy kérdésre is igennel válaszoltál, akkor beláthatod:
  – X bűne nem menti fel Y-t
  – a kormányzást nem helyettesítheti a propaganda
  – a gyűlölködés nem nyerő startégia
  Miért a fideszen kérem számon? Mert
  – majdnemnyolcévig mostmár ők kormányoztak
  – 2010-ben a korrupció teljes felszámolását ígérték
  – a környező, rosszabb helyzetből induló országok pár év alatt leköröztek minket
  – a jogállam és a demokratikus intézmények felszámolása folyik
  – a Marshall-segélyt meghaladó mértékben tűntek el az EU-támogatások offshore csatornákon
  – mert még téged is képesek úgy megtéveszteni, hogy lelkesen asszisztálj országunk kirablásához, etc. etc.
  A sok adat/hivatkozás helyett, ami most nekem beugrik, csak egyetlenegy:
  a költségvetés adóssága 2010 szeptemberben 20.053 milliárd forint volt, 2017 szeptemberében 26.376 milliárd forint, és akkor volt kb. 34 milliárd Eur devizatartalék, most van kb. 24 milliárd Eur. Ugye, másképpen hallhatjátok?
  (Hivatalos forrás: http://akk.hu/hu/oldal/statisztika#alapadatok)

 66. László.
  Murphy meglátását szeretném ide idézni és szerintem le is zárhatnánk ezzel a “dolgunkat”.
  Murphy vélekedése a politikusokról és a politikáról:
  – “Mindegy mit mondanak, mert soha sem mondják el a teljes igazságot!”
  – “Mindegy miről beszélnek, mert mindig a pénzről beszélnek”
  ————————————
  Amennyiben 1989-től(de akár a 20 század elejétől akár) tudsz nekem egyetlen egy politikust, vagy pártot, vagy bárkit, akinek az országlásban pillanatnyi szerepe van/volt/lesz, mondani, aki MINDENT megosztott/megoszt – akár a néppel, akár a többi pártszereplővel -, akkor arra azt mondom, hogy Ez igen! De miért pont a Fideszen kéred most számon ezeket a dolgokat? Miért nem akkor jöttek ezzel elő, amikor a privatizációban eltüntették az országunkat és kiárulták az ország vagyonát, amiért apáink, anyáink, és nagyszüleink dolgoztak meg! Tán nem így volt???
  (Mészáros Lőrinc, cigányok….stb… ugyan már……….)

 67. Tények, részletek gondolkozás nélkül nemigen lehet véleményt alkotni.
  Ezt sokan tudnák, ha
  – ha a kormánymédia a mocskolódás helyett tárgyilagosan tájékoztatna az ellenzékröl
  – ha a kormánymédia statisztikai tényeket közölne az ország pénzügyi, gazdasági helyzetéröl
  – ha a kormánymédiának nem volna óriási helyzeti elönye a választók megközelitésére
  – ha a kormánymédia megszerzésére és az újságirók befolyásolására (korrumpálására, megfélemlitésére) nem trükközne a kormány, nem költene sok-sok tizmilliárdot KÖZPÈNZBÖL
  Ha elhitted, hogy a Népszabadság bezárásának oka a veszteségesség volt, akkor tudsz-e választ a következökre:
  – a többi hasonlóan veszteséges nyomtatott napilapot (Magyar Nemzet, Népszava,…) miért nem kellett bezárni – mikor ezek közül pont a Népszabadság kezdett kilábalni a veszteségböl az utóbbi két évben
  – a nyereséges Népszabadság Online-t miért kellett megszüntetni?
  – a Népszabadság évtizedek történelmi dokumentumait tartalmazó archivumát miért kellett megszüntetni, amely költséget alig okozott, viszont kutatók kincsesbányája volt
  – miért érte meg Mészáros Lörincnek a lap megvásárlása alig egy hét után
  – miért kellett az újságirókat brutális módon elzárni holmijuktól, anyagaiktól (munkajogba ütközö módon péntekröl szombatra mondtak fel, személyes holmijukhoz sem juthattak hozzá,…)
  A cigányok szavazatainak csalás utján történt megszerzését még nem is emlitettem tegnap (nyilván nem hallottad, de ezirányú vesztegetésre ment el a Hid a munka világába közel kétmilliárdos EU-támogatása, melyre az EU által kirótt 700 milliós büntetést is a költségvetésböl fizették ki)

 68. Ajánlom mindenki figyelmébe József Attila – “Balga költő” című versét, melyből egy részletet kiragadok:

  “…Lehetnék vándor hasbeszélő,
  Hisz annyi sok madár zokog, csapkod, kacag benn a szivemben,
  És szónok is, szellemes, aranyszájú!
  Aki fönn áll az emelvényen,
  Kis pocakját megveregeti
  S beszél a nép nagy nyomoráról,
  Melyet csak ő tud eltiporni,
  Francia szabású félcipőben –
  S éljen! éljen – dübörög a nép,
  Egymást tiporják, hogy jobban hallják –
  Mintha nagy, sötét alagútban sok szép gyorsvonat rohanna egymásba
  S én szebben tudnék bolonditani!..”

  Vagy Faludy György – “Majomgyűlés” című versét.

  Lehet bármilyen párt vezetője, a kisember ölre megy érte, míg az, sosem fogott szerszámot a kezében. Mégis ő mondja meg, hogyan kell “kapálni”.
  Még nem láttam szegény embert a parlamentben…

 69. Miért személyeskednék? Mindenkinek szabad a véleménynyilvánítás és oda teszi az ikszét, ahová érzi. Nem tudok és nem is akarok pontról-pontra megválaszolni a felvetéseidre. De mostanában mindenhol az “agyhalott Fidesz-nyugdíjasokat” hozzák fel az ellenzéki totálsikertelenség előidézőinek. Aztán azt látom, hogy amikor a Dk, vagy az MSZP véletlenül csinál valami összejövetel-félét, akkor ugyancsak majd’ mindenki nyugdíjas korú. Vagy ott vannak a demonstrációk, ahol szintén sok a szépkorú. De valahogy azok a nyugdíjasok nem agyhalottak. Érdekes nem? 🙂 Szerinted tanyán hány ember él ma Magyarországon? És azok közül hányan mennek el szavazni? Miért gondolod, hogy a falvakban nincs internet, nincs kábeltv (van elmaradott hely valóban, ahol nincs kábeltv, de ott is van csomagban mindenféle) és nem lehet hozzájutni az információkhoz? Én például azt tapasztalom inkább, hogy az idősebbek a régi tradíciókhoz jobban húznak. Szocikhoz például. A Népszabadságot felhozhatod – bár nem egyértelmú -, de egy ideje az is már önmaga paródiája volt.

  A Fidesz elcsalta volna a választásokat 2014-ben? És nem tüntettek százezrével az utcákon emiatt? Nincs életszaga. Utólagos okoskodás. Egyszerű a képlet. Több szavazatot kell leadni másra, mint a Fideszre és akkor AZ lesz. Jövőre itt az alkalom.

 70. Szóval te vagy a menőmanó. 🙂 Jellemző a hozzászólásod. Mivel érdembeli gondolatod nincs, ezért azt hiszed, a személyeskedéssel pótolhatod. Még gyakorolj…

 71. Szerintem elírtad a neved. A k kezdőbetű jobban illene hozzád, jobban kifejezné a szellemi szintedet. 😀

 72. Csak magát járatja le az, aki ilyen agyatlan fidesz csicskákra kezet emel.
  Senkiháziakat semmibe kell venni!

 73. Köszönöm a sértegetés nélküli tárgyilagos, legalábbis tárgyilagosnak tűnő választ!
  Mert meglep, hogy az érvelésben mennyi a csúsztatás, a hamis következtetés! Persze, ez tipikus, a jellemző a fideszhívők logikájában 🙁
  Például: 21. század? Fészbuk? Ez, igaz, de! Vajon hány Marinéni informálódik a netről, mikor a gyógyszerét se tudja kifizetni, nemhogy a UPC-t.Hol jön be vidéken a Kossuth rádión kívül más adó? Mondjál egy Szilasbalháson fogható ellenzéki adót! 21. század? Nevettetsz? Hány Józsibácsi olvassa balástyai tanyáján a Kolozsvárost Indexet? Hol jön be az M1 és hol az ATV? Hány házba jut el a HVG és hányba a nemrég felvásárolt Délmagyarország? Talán még azt is elhitted, hogy a Népszabadság megszüntetésének oka a veszteségesség volt?
  Nem láttál ellenzéki elemzést? Hát nem ezzel bizonyítod amit fentebb leírtam?
  Ezért arról se tudsz, hogy a Fidesz hogyan csalta el a 2014-es választást. Például:
  – kamupártok
  – választókörzetek átszabása egy héttel a választások előtt
  – választók befolyásolása a Kubatov-listák alapján
  – médiakampány a pártpénzek helyett kőltségvetési finanszírozással
  – külhoni magyarok levél útján torténő szavazása
  – nyugaton dolgozó magyar állampolgárok levél útján torténő szavazásának megtiltása
  Szépen rendszeresen lejáratja magát a Fidesz, akkor is ha Te nem akarsz tudni róla.

 74. Ezek csak munkásőr faszon szocializálódott vén qrvák meg az alkesz faszkalapjaik. Szerencsére lassan megdöglik az összes.

 75. Soha nem fog elévülni …. az az ártó szándék, népárulás, amivel az agyakat kimosták!!!!.
  Hogy elboritson a gyúlőlet minden észérvvel szemben, és lelkesen járulj hozzá az ország kirablásához 🙁
  Mert rabolni szabad, feltéve, ha a nép azt hiszi, ezt az ellenfél teszi

 76. Tök rendben volt az a molinó. A közönség soraiból a szónoki asztal felé mutatott. Mivel a közönségben nem hiszem, hogy volt valaki is, aki a hátán hordta a szemét, ezért kizárólag azok tudták elolvasni, akiknek szólt a felirat! Például Niedermüller…

 77. “Az iskolában nincs az a lexikális tudás, ami felesleges lenne”
  En pl. nagy hasznát vettem annak hogy a bauxitot hol banyásszák, vagy hogy Mozart apja kántor volt. Nem beszélve az arany bulla évszámáról….

  “Lexikális tudás nélkül még a könyvespolcot sem lehet megtalálni”
  Érdekes a 3 éves gyerekem megtalálja….

  “Éhező gyerek nem lehet, csak éhező szülő”
  Mifelénk az éhező gyerek szülője szomjas szokott lenni nem éhes…

 78. Ne legyél már ennyire idióta, a fityilifaszosok elbaszták a molinót, legalábbis remélem hogy a dk-s politikusoknak szólt a szöveg nem a nyugdíjasoknak akiket annyira meg akartak nemrég még védeni…

 79. Érdekes amit írsz mert te vagy itt az ügyeletes bohóc aki másoknak odaböfög valamit. Ha én ezt tenném akkor nem csodálkoznék ha olyan hangnembe visszaírnának. Te köcsög.

 80. a fidesz gyűlésein nem agyba-főbe ütik a nyuggerek azokat, akik molinóval érkeznek, te büdös komcsi?! a kurva anyád nem tanított meg arra, hogy a fideszcsicskák nyávognak, ha valaki visszaüt? visszanyal a fagyi? hát ne csodálkozzatok, mocskos hazaáruló férgek!

 81. azért a “nem tetssző szöveg” és más lehazaárulózása között óriási különbség van!!! ennyi erővel azt is ráírthatták volna, hogy “te rohadt patkány”… az ilyen a picsáért csodálkozik, ha pofánbasszák!

 82. Maruszja! A “szociális érzékenység” olyan fogalomkör, amelyet Gyurcsány és bandája miatt bezárt 40 kórház, vizitdíj, ágyszámcsökkentés, közalkalmazotti szféra – egészségügyi és pedagógus létszámleépítés évenként, 13 havi fizetések megszüntetése, minimálbér emelésének elmaradása és egyéb negatívumok jellemzik.
  Orbán nevét legfeljebb akkor vedd a szádra ebben a kérdéskörben, amikor szarik. Írtam feljebb, hogy eszetlen vagy, de be kell lássam, hogy még attól is lejjebb van az értelmi szinted.

 83. A 21.században vagyunk. Ne röhögtess már, kérlek. A Fészbukkon soha nem esik az eső! 😀 😀 😀 PONT az ellenzék az, aki csakis és kizárólag a fröcsköléssel foglalkozik. Egyetlen ellenzéki elemzést sem láttam publikálni abban a témában, hogy vajon miért kapta meg másodszor is 2014-ben a Fidesz a szavazatok nagy részét. Pedig abból lehetne tanulni-okulni. Hazugság, hogy nincs sajtószabadság! Az internet már elnyomhatatlan és szinte elsődleges hírközlő forrássá vált. De olyan “elemzéseken”, amiket a kolozsvárosi disznóól, vagy az ellenszél, pestibulvár közvetít, azon már lassan az ellenzéki szimpatizánsok is csak nevetnek, vagy el sem olvassák. Szépen, módszeresen lejáratja magát a teljes ellenzék, sajtóstól, pártostól, mindenestől – és ismétlem: Ezt NEM a Fidesz szervezi.

 84. Köszönjük! – A sikeres demonstrációt, hogyan hat az agymosás a mai magyar média-valóságban. Mocsoközönben, ami a tényektől elzár elemzésekre nem tart igényt! Viszont jól tudja, hogy a magyarnak elég, ha gyűlölködhet, ettől neki máris meg van oldva minden. Bravó, Orbán!

 85. Jő programot hiányolsz? Vajon hogyan is juthatna el bárkihez ellenzéki program? Elárulnád?
  Gondolod, azért nyúlta le Mészáros Lőrinc és Vajna Andy a majdnem teljes magyar médiát, hogy az ellenzék programját juttassa el hozzátok? Így hozzátok ma csakis az ellenzék programjának a fröcskölése juthat el, ha egyáltalán.
  Sőt, ti már úgyis olyan bigottan hisztek, hogy nektek annyi program is elég, hogy “folytatjuk”!
  Ide jutott az ország, nincs igény kormányzásra, tényekre, elemzésekre, mindent beborít a hazug,mocskolódó PROPAGANDA.

 86. Te vagy nem ebben az országban élsz, vagy süket vagy és vak, vagy egyszerűen megszöktél a zártosztályról. 🙂 Kb. ennyi… ha már egyszer személyeskedni kezdtél, akkor legyen meg a te akaratod…. 😀

 87. Nem én vagyok a téma Maruszja, hanem az, hogy ebben a fene nagy demokráciában és szabad véleménynyilvánításban senkinek nem esett semmi baja, még “bajszos szarozni” is lehet kórusban, ám semmi mást nem lehet ócsárolni CSAK a Fideszt és ami köthető elviekben hozzá. De mihelyst valaki(k) az ellenoldalról próbálnak véleményt alkotni, akkor azokat már fel lehet pofozni, vagy akár lehet fenyegetni és sorolhatnám. Hol van itt a tolerancia, hol vannak azok a nagy szólamok, amik az egymás tiszteletét és a vélemények sokszínűségének egymás mellett való megférését hirdetik liberális oldalon? Csak azt látom, hogy SEHOL!
  Készüljetek fel az újabb 2/3-os Fideszre. Agresszióval nem fog senki nyerni a Fidesz ellen, csakis jó programmal és hitelességgel lenne esély. Az meg nincs! Nyugodtan nézd te is itt alul ezt a képet! 😀 Egy marék alkalmatlan ember halmaza. Együtt sem érnek egyetlen petákot sem! De erről NEM a Fidesz tehet!

 88. Na, majd ha a Fidesz nyukkerek a DK-s nyugdíjasokkal vitatkoznak össze, az lesz a csetepaté …
  Mert eddig még mindegyik oldal csak a fiatalokat merte verni 🙂

 89. Kedves katja! Elmehetnél te nyugodtan soroskának a seggét nyaldosni, aztán magadra húzhatnál egymás után tíz, büdös, ápolatlan, fertőző beteg feketét, hátha talán megjönne kissé a maradék eszed! Te utólsó ribanc! megérted, ha a fejedbe verné valaki. hogy az ország nem eladó?? Ha pedig nem érzed itt jól magad a biztonságban, lehet elhúzni a picsába! Soha nem használtam ilyen alpári szavakat, de úgy vélem, hogy te és a bandád nem érdemel különbet! Igenis ti loptátok szét az országot, most akarjátok megjavitani mikor Viktor már a csődből kihúzta?? Volna eszetek! De egy győzelmes választás után ki kellene titeket innen söprűzni a fenébe. Szemétládák! Fizetett pofázók!!!

 90. “Éltek a szabad vélemény nyílvánítás jogával”… orbán nyugdíjas hívei október 23-án a terrorházánál orbán hablatyolása után esernyővel és más eszközökkel támadtak az ottlévő demonstráló ellenzékiekre. Egy újságírót földre rángattak és megütötték megrúgták…. A fidesz székháznál tartott tüntetésen az oktatás államosítása ellen tüntető fiatalokat a fidesz nyugdíjasai megtámadták, többeket megütöttek, egyik fiatalt egy fideszes nyugdíjas savval való leöntéssel fenyegetett. …. orbán viktort kifütyülő ellenzékieket ütlegeltek fidesz nyugdíjasok….

  …és több más eset amikor magukból kivetkőzött fideszes orbán bárányka nyugdíjasok igencsak agresszívan reagáltak a SZABAD VÉLEMÉNY NYILVÁNÍTÁS JOGÁVAL élni kívánó ellenzékiek akcióira.

  Ja hogy szabad vélemény nyilvánítani csak a orbánista maffia híveinek szabad?

  A fideszes ifjú titánok szerint “hazaáruló” mindenki aki másképp gondolkodik mint ahogy azt a gazdijuk előírná. Hazaáruló? ..ki is a hazaáruló?..aki száz milliárdokat költ kongó üres stadionokra, kisvasútra, haverok hűbéres talpnyalók zsebének kitömésére, saját családtagjai mi lábunkra állítására, százmilliárdokat tol ki határon túliak szavazatainak megvásárlására,…és még sok sok elpocsékolt elkorrumpált ellopott milliárd és közben pusztuló oktatás, pusztuló egészségügy, olyan közutak mint Aleppó orosz bombázás után… olyan mértékű gyűlölködést zúdított erre a népre az a csoda hogy még súlyosabb incidens nem volt. Olyan mértékű a korrupció a lopás a sógor koma talpnyaló állapotok mint a horthy rendszer legmélyén.

  Tudod ifjú orbánista titán… Ne csodálkozz… csak abból kaptál izelítőt amit a gazdáitok szabadítottak erre az országra.. Őcsény!…ismerős?… A gazdád mondtaaaaa… “Örülök hogy ilyen határozottan nyilvánítottak véleményt.”…Tudod Őcsény…ahol a panzióst házának felgyújtásával fenyegették az autója kerekét kiszúrták a gazdáid által gyűlölködésre uszított agyatlanok.

  Gyűlölködés? Köszönjétek a gazdátoknak. 7 éve kezdték…akkor csak egyik társadalmi csoportot uszították a másik ellen, aztán jöttek sorba az újabb és újabb gyűlölködésre “okot adó” új “ellenségek”…. Hét éve a gazdáitok mindig találnak újabb és újabb okot a gyűlölködés szítására. Nanááá! Ez a hatalom megtartásának legegyszerűbb módja…Oszd meg és uralkodj… Adj okot gyűlölködésre aztán nem fognak figyelni arra mit lopsz csalsz hazudsz”… Ez a gazdátok módszere. Csak ebből kaptál csepp ízelítőt….

  Azért megjegyzem… Nem helyeslem a DK fórumán pofont osztó idős úr tettét… Ez nem a demokraták módszere…bár az indulatát megértem.

 91. Ha, ha…ha!!! Ezt maga sem gondolja komolyan!!!! Remélem a fidelitaszosok feljelentik a szegény, “hazafi DK-s nyuggert”!!

 92. Muki bácsinak nincsenek saját gondolatai, csak amit a királyin belesulykolnak!!! 😀 😀 😀

 93. Mukibácsiiiiii! Nem akkor volt hazaárulás, hanem MOST van!!! Nyald a vezéred hátsóját, ha neked ennyire jó egy ilyen általuk lepukkantott, kirabolt, kisemmizett, széthordott országban!

 94. Gábor én már nem vagyok fiatal,de amikor városunkban járt Mesterházy Attila,közelről akartam a pofáját meg nézni. Semmi más szánékom nem volt,erre egy idős hölgy cibált rángatott,hamis dolgokat ordított,sokáig lelki beteg voltam és soha többé még a közelükben sem megyek a balosoknak!jav. szándékom.

 95. ÓÓÓÓhhhh…. – képzeld! Október 23.-án is verekedtek a nyugdíjasok, csak akkor a fővezér mellett!!! 🙁 Ott se volt szabad véleménynyilvánítás.. se jog.. Rossz helyen emelgették a fiatalok a molinót. Viktor előtt kellene mutogatni!

 96. “Éltek” a szabad véleménynyilvánítás jogával??… haha… kicsit eltévedtek! A parlamentben kellene hazaárulózni viktornak CÍMEZVE!!!

 97. És azok milyen semmirekellő nyugdíjasok voltak, akik október 23.-án verték az ellentüntetőket? 🙁

 98. El kellene menned legalább egy fórumra, hátha felvilágosodsz! Tudod mi az a szociális érzékenység, pl.??? Az, amiről Orbánnak halvány elképzelése sincs!

 99. A fidelitaszosok rossz helyen emelgették a molinójukat. A kedves fővezér arcába kellene tolni időnként, hátha észheztér(ne). Ki uszítgatja a saját népétől kezdve az uniós országokig egymást? Ezek a fiatalok rém sötétek, és totál fogalomzavarban szenvednek.

 100. “”A megütött fiatal demonstráló, Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli régiójának igazgatója elmondta, társával ők csak éltek a szabad véleménynyilvánítás jogával, mikor molinójukat kifeszítették. Az arra érkező reakcióra viszont nem voltak felkészülve.”” A provokációra fel kell készülni! Aki provokál annak is ! A molinóról egyébként a jelenlegi agymosás tükröződött.

 101. HA FIDELITASZ VOLT AKKOR MÉG LEGALÁBB 2 POFON DUKÁLT VOLNA ! ! AZ A VIDEÓJUK NAGYON A BÖGYÖMBE VAN AMIKOR A CSECSEMŐKRŐL SZÖVEGELTEK + A NYUGGEREKRŐL !

 102. Ne keseredj el, én sem látok bennük, semmi érdemlegeset.
  Viszont, ha ennyi érved van a jelenlegi maffia mellett, az igen csak gyérnek tűnik…

 103. A DK beszéde közben a vén nyugdíjas pofon vágta a fiatal fickót de milyen jog címen, nem beszélve az öreg lány ott verte a nyálát! Gyurcsány is mit keres a politikában mikor hülyét csinált az emberekből! Müller Petike aki nyalizik a Gyurcsánynak hát tegye….. Hajrá Orbán és Fidesz

 104. A kibicnek semmi sem drága, ígérni bármit lehet. Gyurcsánynak lett volna lehetősége “jobbítani” az országot. Belebukott. Ne kapjon több esélyt, nem érdemli meg. És igen is: SZÉGYELLJE MAGÁT! NIEDERMÜLLERREL EGYÜTT, aki elárulta hazáját az EU-parlamentben! Tette mindezt kisstílű pártpolitikai meggondolásból, ami csak súlyosbítja a tettét. Mit lehetne várni ilyen szar emberektől, ha kezükbe vehetnék egy ország sorsát?

 105. Az iskolában nincs az a lexikális tudás, ami felesleges lenne. Lexikális tudás nélkül még a könyvespolcot sem lehet megtalálni.
  A többi is ostobaság, akár kerítésről, éhező gyerekekről vagy másról van szó. Éhező gyerek nem lehet, csak éhező szülő. Rossz helyen keresik a megoldást. A szülő mehet dolgozni, ma már mindenki, akinek akarata van a családot fenntartani.

 106. Ami engem illet: szomorú és sajnálatos az eset. Sajnálom, hogy nem élhettek szabadon a véleménynyilvánítás jogával a fiatalok, akik a helyi Fidelitast képviselték. Sajnálom, hogy elszabadultak az indulatok. Tisztelet és becsület mindenkinek, aki le akarta a heveskedőket csendesíteni, akik elítélték a hallgatóságból a verekedést! Nagyon bízom a pécsi és más Fidelitásos fiatalokban és más derék kormánypárti szavazókban, hogy a szabad véleménynyilvánítás jogával élők mellett akkor is kiállnak, ha azok például kormánypárti fórumokon fognak molinókat kifeszíteni, amelyen a kormánypártnak és híveinek nem tetsző szövegek lesznek.

 107. Az a sok kedves ember 😀 pár ráérő nyugger meg semmirekellő 😀 verjék össze egymást és menjenek haza 😀

Comments are closed.