Hirdetés

Mit jelentenek a fák és az erdők a mai ember számára? És hogyan viszonyultak hozzájuk elődeink? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az Új Akropolisz Filozófiai Iskola pécsi központjában.

Az egyesület izgalmas előadásra várja az érdeklődőket június 15-én, szombaton. A téma ezúttal a fák és az erdők köré épül, amelyek mindennapi életünk elválaszthatatlan részei. Árnyékot, otthont, búvóhelyet adnak, táplálékul szolgálnak más élőlények számára, oxigént termelnek. Felhasználjuk otthonunk építéséhez, díszítéséhez, bútorainkhoz, tűzrakáshoz. Nem véletlen, hogy a fák már a régi korok kultúráinak mitológiájában is megjelentek.

Az Új Akropolisz pécsi csoportja egy utazásra invitálja az érdeklődőket a szimbólumok világába, ahol a fák és életfák szerepét ismerhetik meg a germán mitológia szent kőrisfájától a kelták fakultuszán át a magyarság égig érő fájáig. 

A program mindenki számára nyitott és ingyenes. Az előadás június 15-én délután négy órakor kezdődik a Ferencesek utcája 24-ben. További információ az esemény Facebook oldalán található.

Hirdetés