26 C
Pécs
szombat, június 22, 2024
KezdőlapAbszolút NőA terv szerint nyáron nyit a megújult Zöldliget Bölcsőde

A terv szerint nyáron nyit a megújult Zöldliget Bölcsőde

Lezárult a Köztársaság téri Zöldliget Bölcsőde teljes körű energetikai felújítása, melynek keretében többek között megtörtént a külső oldali nyílászárók cseréje, az egész épületet szigetelték, motoros mozgatású árnyékolókat helyeztek el a déli oldalon, sőt, a gépészeti korszerűsítést, napelemrendszer kialakítását is magába foglalta a pályázat. Már zajlik a műszaki engedélyeztetés, a terv szerint nyáron nyithatja ki ismét kapuit a közel 180 millió forintból megújult intézmény.

A projekt zárásaként sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen, melyen Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ismertette a bölcsődefelújítás folyamatát. Arra emlékeztetett, hogy a pályázatot 2017-ben nyújtották be, majd egy eredménytelen kiviteli közbeszerzési eljárást követően, az eredményes második kör után köttetett meg a vállalkozási szerződés, 2021 késő őszén kezdődött végül a munka. 2022 március elejére lett kész a felújítás, jelenleg zajlik a műszaki átadás-átvétel – mondta a vezérigazgató.

Nyőgéri Lajos szociális ügyekért felelős alpolgármester az eseményen kiemelte: a bölcsőde felújítására az előző városvezetés nyújtotta be a pályázatot, a jelenlegi önkormányzatnak köszönhető azonban, hogy a források átcsoportosításával a belső festésre is jutott keret, így nem csak a külső megjelenés modern, de a helyiségekben is szebb környezet várja az ide érkező gyerekeket.

– Olyan projekt zárult le, aminek épp ideje volt. A 60-as években épült, 3 egységből álló, 6 csoportszobával rendelkező intézményegyüttest az akkori követelmények szerint alakították ki, ez azonban a mai kornak már nem felelt meg. A kivitelezőknek hála most csodaszép és új épületet látunk, aminek a felújítása Pécs érdekében történt. Nagy öröm számomra, hogy az energetikai célú korszerűsítés mellett a belső tereket is sikerült impozánssá tenni – így az alpolgármester.

Balról jobbra: Csúcs Zoltán, Auth István, Nyőgéri Lajos és Mellár Tamás a sajtóeseményen

Az eseményen részt vett a körzet önkormányzati képviselője, Auth István, valamint Mellár Tamás országgyűlési képviselő is. Előbbi megköszönte a kivitelezőknek a megvalósítást és jó munkát kívánt a bölcsőde dolgozóinak, utóbbi pedig arra emlékeztetett: szerencsére sok beruházás van a városban, de az olyanok – mint például az oktatási-nevelési intézmények felújítása – kiemelten fontosak, amik hozzájárulnak, hogy a jövő generációját megfelelő környezetben láthassák el a szakemberek Pécsett.

A Kisgyermek Szociális Intézmények vezetője, Dallosné Kaurek Csilla lapunknak elmondta, nagyon várják a nyitást, már csak azért is, mert belvárosi intézményként nagy érvágás volt a Köztársaság téri egység időszakos bezárása azoknak a szülőknek, akik így kénytelenek voltak más városrészekbe vinni a gyermeküket. Kiemelte továbbá: ők mindent elkövetnek, amit emberileg és szakmailag hozzátehetnek a jövő generációjának neveléséhez, azonban nem mindegy, milyen tárgyi környezetben zajlik a napi munka. Arra is emlékeztetett, hogy így már csak két épület van vissza a teljes pécsi bölcsődehálózatból, amely felújításra vár. Kérdésünkre elárulta: részükről az engedélyeztetés után bármikor nyithat az intézmény, de terveik szerint július 1. lehet az első nap, a májusi online beiratkozáskor már választható lesz a szülők számára.


A szintén felújított Köztársaság téri óvodát 2020-ban adták át: 

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/atadtak-a-megujult-koztarsasag-teri-ovodat/

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő