24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA világbajnok válogatott stábjába hívták a pécsi szakembert

A világbajnok válogatott stábjába hívták a pécsi szakembert

A magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályának szakmai igazgatóját, Lukács Gergelyt kérte fel, hogy edzőként segítse a nemzeti csapat munkáját a következő három hónapban.

Nem nagyon van annál nagyobb szakmai elismerés, mint amikor az embert a válogatottba hívják. A játékosok mellett természetesen igaz ez az edzőkre is. Nem csoda hát, hogy Lukács Gergely elsőre kissé talán meg is illetődött, amikor Varga Zsolt szövetségi kapitány hívta telefonon.

– Amikor megcsörrent a mobilom, őszintén szólva arra gondoltam, hogy valamilyen sporttudományos ügyben keres a kapitány – árulta el a PécsMának Lukács. – Azzal kezdte azonban, hogy a következő hónapokban a válogatott hétközi összetartó edzésesin segítője, Nyéki Balázs nem tud ott lenni, ő ugyanis a Fradi nagycsapatának vezetőedzője is jelenleg, ezért felkért, hogy ebben az időszakban segítsem a munkáját. Mondanom sem kell, hogy libabőrös lettem a felkérés kapcsán. Óriási megtiszteltetés ez számomra, és miután a munkaadóm a PSN Zrt. és a feleségem is támogatott benne, természetesen azonnal igent mondtam a felkérésre.

Lukács Gergely jelenleg a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola vízilabda szakosztályának szakmai igazgatója, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán a doktori iskola hallgatója – oktat is az egyetemen –, és a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének is a tagja, így nem szűkölködik a feladatokban. A válogatott melletti megbízatása a következő három hónapban minden héten két napos elfoglaltságot jelent majd neki a fővárosban.

– Az eddigi munkáim miatt is minden héten legalább egy napot Budapesten töltöttem, ez mostantól így kettőre bővül – mondta a szakember. – A válogatott hétközi összetartásain különböző keretekben vesznek majd részt a játékosok, sok olyan fiatallal, akik már a nemzeti csapat látókörében vannak. E mellett lesz egy úgynevezett előkészítő keret is, ami kifejezetten azon utánpótlás játékosokra épül, akik most kóstolnak bele a felnőtt a vízilabdába. Velük a cél az, hogy a kapitány testközelből láthassa őket, és ők is a válogatottnál folyó munkát. Az én feladatom az lesz, hogy a Varga Zsolt által meghatározott munkát elvégezzem, a rám bízott edzésrészeket levezényeljem. Az utóbbi években több korosztályos válogatott mellett is dolgoztam már, így a fiatal játékosok zöméről van már személyes tapasztalatom.

A pécsi szakember nagy szakmai kihívásként éli meg, hogy a következő hónapokban a felnőtt válogatott mellett dolgozhat, és biztos benne, hogy rengeteg tapasztalattal fog gazdagodni. Távlatokban egyáltalán nem gondolkozik új munkája kapcsán, kizárólag a következő három hónapra fókuszál, amelynek fő célja, hogy olyan munkát végezzen, ami kapcsán a periódus után a kapitány elégedetten nyugtázza választását. Lukács korábban éveken át volt a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdacsaptának vezetőedzője, azóta azonban inkább a sportág pécsi utánpótlásának építésén, és a sporttudományos feladataival foglalkozik.

– Többek közt ezért is igazán nagy öröm, hogy most a nemzeti csapat edzéseire két pécsi nevelésű tehetség, Gaszt Roland és Tóth András is behívót kapott – zárta gondolatait Lukács Gergely.

Fotó: VLV

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő